Намираме се в разгара на сезона на вирусите и грипа.

...
Намираме се в разгара на сезона на вирусите и грипа.
Коментари Харесай

Седем вредни навика, които ни разболяват през зимата

Намираме се в разгара на сезона на вирусите и грипа. Това евентуално ще продължи чак до края на февруари, може и до март.

Ако обаче се отървете от някои дребни привички, възможностите ви да избегнете визитата при лекаря тази зима порастват. Ето кои са те:

Използвате капки за нос преди да излезете на открито

Мембраните в ноздрите ви могат да се пазят доста по-успешно от микроорганизмите, върлуващи през зимата. Ако носът ви е запушен на открито, просто го издухайте.

Дишате през устата на открито

Ако дишате през устата, в тялото ви навлиза леден въздух и възможностите ви да се сдобиете с ангина порастват. Затова дишайте постепенно и надълбоко през носа.

Покривате носа и устата си с шал

Всъщност по този начин водната пара, която сме издишали, я вдишваме, а по този начин се образува елементарно лед върхо въпросния шал. Реално въздухът, който вдишваме, е по-студен, в сравнение с без шал.-->
 шал ThinkStock/Getty Images
Ходите бързо, до момента в който зъзнете

По-добре се спирайте в топли пространства за малко, с цел да се стоплите. Не ходете бързо, до момента в който ви е студено, тъй като по този начин ставате по-уязвими.

Носите тесни облекла и обувки

Така ще ви стане по-студено след излизането от топлото помещение. Изберете по-широки облекла и обувки, въздухът сред пластовете ще държи топло тялото ви за по-дълго време.

Пиете топла напитка преди да излезете

Топлите питиета покачват кръвното налягане, а с това падат защитните сили на организма. Съдовете се уголемяват, а това значи, че даже изстивате по-бързо.

За да се стопли тялото, на него му е нужна сила, другояче измръзва бързо. Затова би трябвало да се храните, когато сте гладни.
 храна ThinkStock/Getty Images
И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР