Намираме се в опасна ситуация, защото всичко, което се случва

...
Намираме се в опасна ситуация, защото всичко, което се случва
Коментари Харесай

гнян Минчев: Държавата не е украшение, а нещо, което съществува, за да решава проблеми

„ Намираме се в рискова обстановка, тъй като всичко, което се случва последната година, съставлява едно огромно предизвикателство за стабилността на българската политическа система и институции “, разяснява политологът доцент Огнян Минчев.

„ Като споделям непоклатимост, апелирам да не бъда свестен като грижещ се за някакво статукво. Стабилността е нужна, с цел да бъдат непокътнати институциите и от това зависи успеваемостта на държавното ръководство.
 Политолог: Хаджигенов и Тошко са като талибани, само че по-меки Политолог: Хаджигенов и Тошко са като талибани, само че по-меки
Политологът Огнян Минчев се пошегува в обществените мрежи с юрист Николай Хаджигенов от “Изправи се БГ! Ние идваме ” и...

А у нас последната година се практикуват избрани дейности за ерозиране на българската политическа система. Протестите започнаха с едни младежи, които желаеха промяна на цялостния модел на ръководство на България, само че те последователно ерозираха до колекция на маргинални хора, които замерят празните институции с яйца – това ерозира легитимността на институциите. А има и други подмолни фактори, които също ерозират политическата система – те провалят опцията за обикновено ръководство на страната.

Така че българската политическа система в дълбока рецесия. А страната не е бижу, а е нещо, което съществува, с цел да взема решение проблеми. За да критикуваш нещо, което е било в предишното, би трябвало да предложиш нещо по-добро, другояче няма необикновен смисъл ", съобщи още доцент Минчев.

По думите му следващата предизборна акция се усложнява поради фрагментирането на политическите ползи на актьорите на сцената. Според доцент Минчев Има Такъв Народ е партията, която носи известна виновност, с цел да нямаме към момента държавно управление.

" Дали " ИТН " са употребявани от някого, те за мен съставляват лобистка група на избрани ползи зад политическата сцена, която е поела уговорката да реализира избрана стратегия, обвързвана с тази лобистка група - това е смяната на изборната система - да има мажоритарен избор в два тура, да се сведе партийната дотация до един лев, само че те в следствие не можаха да осъществят своите политики, тъй като никоя политическа система не се съгласи на техните условия поради тяхната политика на изнудване към останалите - да има държавно управление на малцинството ", съобщи още Минчев.
 Огнян Минчев насочи въпрос към кмета на София Йорданка Фандъкова Огнян Минчев насочи въпрос към кмета на София Йорданка Фандъкова
" Неделя, 8.15 ч. сутринта. В прилежащата кооперация блъскат чукове - разрушават бетон или нещо друго.... За кой ли следващ път. По закон в...

Според Минчев е допустимо посредством Има Такъв Народ и други политически сили да се върви към развой на деструктуриране на българската политическа система, на унищожаването ѝ, за тя да бъде преконфигурирана:

" Да се вкара мажоритарната система, с цел да се централизира политическият ни развой в два политически полюса, което би било добра стъпка по посока на установяването на президентска република, за което може да се стартира сходен спор ", съобщи още доцент Минчев.

За новия политически план на Асен Василев и Кирил Петков социологът уточни, че България от десетилетие изпитва остра рецесия на водачи, само че занапред следва да се види какво те биха създали.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР