Намираме се в една трудна ситуация по отношение на това,

...
Намираме се в една трудна ситуация по отношение на това,
Коментари Харесай

Шефът на Инфекциозна болница очаква лекарството срещу COVID-19

Намираме се в една сложна обстановка във връзка с това, че вирусът е по-заразен, ваксиналното покритие е по-ниско и хората не могат да бъдат уверени да се имунизират, което води до повишен приток към лечебните заведения.

Това съобщи шефът на Столичната инфекциозна болница професор -р Татяна Червенякова в утринния блок на Българска национална телевизия. 
 Въпроси от Facebook: Защо държат Мангъров на половин заплата? Въпроси от Facebook: Защо държат Мангъров на половин заплата?
" На настоятелните ми въпроси през вчерашния ден в студиото на “Антидот ” доцент Мангъров по този начин и не сподели за какво управлението на Инфекциозна...

По думите ѝ обстановката е тежка, само че доктор Червенякова има вяра, че миналите 18 месеца ще послужат като скъп опит. Между 50-60 са свободните коронавирус кревати в Столичната инфекциозна болница. Хората, които са в болница, не са в леко съревнование, уточни тя. 

Към момента приети в болница са две деца - първото е към година, а другото е малко по-голямо. Състоянието на децата не е сериозно. Децата боледуват не толкоз постоянно - към 8-10 на 100 000 население и при тях клиничните признаци бързо се овладяват, акцентира медикът. 

Пациентите с леки форми няма по какъв начин да бъдат признати в болница. Не можеш да върнеш човек, който е пристигнал до болничното заведение, само че това са пациенти, които бързо биват изписвани, изясни доктор Червенякова. Няма основна разлика и няма признаци, които да са типични за ковид. Клиничната картина се владее от същите признаци, с температура, суха кашлица и умората, сподели доктор Червенякова. 

Възможно е хората след имунизация да бъдат инфектирани, само че прекарват доста леко болестта, безапелационна бе тя. 
 Пратиха доцент Мангъров на първа линия в борбата с COVID-19 Пратиха доцент Мангъров на първа линия в борбата с COVID-19
Инфекционистът и обществен критик на противоепидемичните ограничения доцент Атанас Мангъров влиза в клиниката на Инфекциозна болница, в която се...

Д-р Червенякова предизвести, че лечебните заведения одобряват с напрежение пациентите, инфектирани с ковид. Трудно е, тъй като в действителност има хора и недостигат фрагментите в здравната система. Ние посрещаме, тъй като сме инфекциозна болница и би трябвало да се оправим със болестта, посочи тя. 

Ние постоянно чакаме повече, в това число и медикаментът, с който с една таблетка да предотврати болестта, надява се доктор Червенякова. Мястото на " Ремдесивира " е да се даде рано на пациентите, при които се чака болестта да протече тежко. Лекарството демонстрира позитивен резултат, увери доктор Червенякова. В Инфекциозна болница има количества от " Ремдесивира ", само че въпросът е да се разходва вярно и там, където ще има резултат. Трябва да се уточни неговото предоставяне - ранното предоставяне и там, където ще се чака рисково протичане на болестта, посочи доктор Червенякова. 

Тя уточни, че има негативизъм измежду обществото и медицинските експерти по повод използването на имунизациите. В последна сметка ние сме длъжни да опазим публичното здраве и би трябвало да се съобразяваме с това. Аз съм персонално за имунизациите, тъй като сега не разполагаме с друго оръжие, добави лекарят. 

Д-р Червенякова посъветва рисковите групи да се имунизират, само че въпреки всичко доброволният принцип за използването на имунизацията остава. 
 Доц. Мангъров държи на своето: Всеки ден вървя в Коронавирус отделението. Да се снимам ли би трябвало? Доц. Мангъров държи на своето: Всеки ден вървя в Коронавирус отделението. Да се снимам ли би трябвало?
Началникът на Детското поделение в столичната Инфекциозна болница - доцент Атанас Мангъров, продължава да твърди, че е влизал в COVID-сек...

Прочетете още по тематиката:

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР