Намираме се в една много тежка ситуация. Министерството на финансите

...
Намираме се в една много тежка ситуация. Министерството на финансите
Коментари Харесай

Тома Биков: Трябва да изтеглим дълг и не се знае дали изобщо ще можем да го направим

Намираме се в една доста тежка обстановка. Министерството на финансите показа разновидности за план на бюджет за 2023 година Оттам можем да създадем извод, че тази година ще бъде тежка за България. Прогнозира се нулев стопански напредък, висок недостиг, висока инфлация. Трябва да изтеглим и дълг и не се знае дали въобще ще можем да го създадем. Това съобщи пред БТВ Тома Биков.

``През 2025 година единствено лихвите по задълженията ще бъдат над 2 милиарда лв.. Това е камък в градината на цялото българското общество, тъй като ще се заплаща от него. Работата на политическата система е да излъчи държавно управление, което да ограничи вредите в границите на 2023 година``, добави Биков.

``Моето мнение е, че този парламент или няма да излъчи държавно управление и президентът ще продължи да ръководи, или оптималната част от партиите в Народното събрание ще излъчат държавно управление на националното избавление, което да е в положение да взема тежки решения``, добави още той.

``Вчера бяха оттеглени претендентите за ръководител на Народно събрание на първите сили – на ГЕРБ и Политическа партия. Демократична България предложиха два критерии – ротационно председателство или най-възрастният народен представител да ръководи. Ние приехме и двата разновидността като допустимо, Политическа партия не одобри нито един. И в двата случая Политическа партия не се съгласиха``, акцентира депутатът.

``Големият проблем е, че политическата система е тотално блокирала. Тя е блокирала, тъй като е опустошен политическият разговор. Свиквахме с това политическият разговор да бъде разрушаван непрекъснато и това да се приема за нещо нормално``,коментира още той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР