Намираме се в един много важен момент, в който предстоят

...
Намираме се в един много важен момент, в който предстоят
Коментари Харесай

Андрей Гюров официално се кандидатира за шеф на БНБ: Имам опита за това

Намираме се в един доста значим миг, в който предстоят решения, които ще дефинират бъдещето на българската финансова система за години наред. Очакваме приемане на България в еврозоната, чакаме същинска смяна в посока повече бистрота и отчетност в българската финансова система, тъй че обстановки, които видяхме в предишното с банкрута на КТБ, с ББР, с тегленето на милиони левове в чували да не бъдат вероятни в една съвременна европейска страна. На този стадий, това, от което имаме потребност е шефът на Българска народна банка да показва експертност, честност и поредност в дейностите и мисля, че имам опита да преведа Българска народна банка през тези сериозни времена.

Това съобщи ръководителят на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров, публично обявявайки кандидатурата си за гуверньор на Българска народна банка пред медиите в Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Няма земетресения в коалцията. Народните представители имат опцията да изберат най-хубавия претендент. Не виждам проблем за поста да има няколко претенденти, сподели още Гюров и добави, че чака поддръжката на Българска социалистическа партия и на " Демократична България ".

Номинацията на Любомир Каримански е към този момент доказана, следва и аз да подам публично своята, добави Гюров.

В отговор на медии ръководителят на ПГ на Политическа партия сподели, че има над 15 години опит в банковата сфера.

Моят опит е от чужбина и по тази причина не съм най-познатото лице в българския финансов бранш. Но имам известност на един от най-хубавите специалисти в посока ръководство на кредитния риск, съобщи още Гюров.

Той акцентира, че следва да се създаде конценпцията и визията за работата на Българска народна банка. Тогава ще бъде образуван и екипа, с който Гюров, в случай че бъде определен за гуверньор, ще работи. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР