Намирам много сериозна вина в президента, който бави мандата. Първият

...
Намирам много сериозна вина в президента, който бави мандата. Първият
Коментари Харесай

Владислав Панев: Решението за замразяване на преговорите е мъдро

Намирам доста сериозна виновност в президента, който бави мандата. Първият мандат беше върнат още в понеделник и още тогава беше изразена подготвеност за връчване на втория, към този момент седмица той не е връчен. Това разяснява пред Българска национална телевизия водачът на " Зелено придвижване " и съпредседател на ПГ на ПП-ДБ Владислав Панев.

" Силите, които не желаят непоклатимост в България, които не желаят ясна европейска ориентировка, ще създадат всичко допустимо държавно управление да не бъде формирано. Ако не беше ролята на президента, още тази седмица щяхме да сме с постоянно държавно управление. ", сподели Панев.

Според Панев замразяването на договарянията от страна на ГЕРБ след изтеклия запис е доста мъдро решение от страна на Мария Габриел.

" При борсовата търговия знаем, че първите 48 часа след форсмажорно събитие най-важно е нищо да не правиш, тъй като би било неточност и плод на страст ".

От записа наподобява, че Националният съвет на Политическа партия разисква по какъв начин да съблюдава предизборните си обещания към гласоподавателите, по какъв начин да форсира влизането на България в Шенген и еврозоната, счита Панев. Според него в записа няма изговорени неистини.

" Става въпрос за диалог сред над 50 индивида. Става въпрос за спор, хора, които не са на еднообразно мнение, това не е лидерска партия, където водачът приказва 15 минути, всички ръкопляскат и си потеглят ".

Напълно разумно е ГЕРБ да сменят позицията си, само че ПП-ДБ са безапелационни, че не би трябвало да позволяват техни министри в кабинета, разяснява Владислав Панев. Според него колицията не би трябвало да се съгласява Мария Габриел да е първи министър председател.

" Най към този момент, тъй като виждаме, че Народното събрание стартира дейна работа тази седмица. Функционирането на подобен парламент има смисъл, единствено в случай че той провеждаактивно промени. Това може да стане единствено с министър председател от ПП-ДБ, който ще си поаде оставката, в случай че Народното събрание спре да бъде толкоз деен ".

Той изрази вяра всички да се отърсят от страстите и когато се възобновят договарянията, да се управляват от ползите на страната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР