Намесата на Министерството на финансите с в кандидаткметския дебат за

...
Намесата на Министерството на финансите с в кандидаткметския дебат за
Коментари Харесай

Борисов се закани на Асен Василев, след като МФ опроверга Хекимян за бюджета на София

Намесата на Министерството на финансите с в кандидаткметския спор за София предизвика обществено неодобрение от страна на Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ сложи поддръжката на партията за Бюджет 2024 година под подозрение поради това, че Асен Василев нарушил предварителна сделка " водачите да не участваме в предизборната акция с опциите, които имаме ".

Самият Борисов направи изявлението си тъкмо преди партийно заседание на ГЕРБ в поддръжка на кандидат-кмета на Разград - пътешестване, поради което не участва и на вота на съмнение, с цел да гласоподава за кабинета " Денков ".

" Демократична България " не желаеха Асен Василев за финансов министър, да им го припомня обществено - индивидът, който настояваше Асен Василев да е финансов министър, с цел да е по-здрава сглобката, бях аз. На намира се разбрахме да не употребява инструментите на МФ в акцията ", разгласи Борисов от Разград.

Той разгласи, че депутатите от парламентарната група на ГЕРБ били " възмутени " поради позицията на Министерството на финансите във връзка бюджета на Столична община, в който има съществени рецензии за слабата събираемост наданъци и такси - над 400 млн. лева за последните 5 година

" Днес цялата парламентарна група ме предизвести, че макар моя министър Асен Василев - при приемането на бюджета ще бъдат доста деликатни каква е събираемостта. Той би трябвало да изиска поддръжката на тези депутати ", предизвести Борисов.

На процедура той не опроверга данните, които Финансовото министерство извади - противоречие по съответните точки пристигна единствено от пресцентъра на ГЕРБ.

На финала Борисов разгласи, че в никакъв случай не бил " в такава позиция " - по едно и също време да поддържа ръководството и да подлага на критика мандатоносителите.

" Коцето, Костадин Костадинов, е безусловно прав - аз сутринта се държа по един метод, а по-късно приказвам с хората и излиза, че съм съпротива ", разгласи още той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР