Намеренията на частниците, собственици на веригата болници Сърце и мозък

...
Намеренията на частниците, собственици на веригата болници Сърце и мозък
Коментари Харесай

Кметът на Изгрев” осуетява строителството на частна детска болница

Намеренията на частниците, притежатели на веригата лечебни заведения " Сърце и мозък " и притежатели на Търговска лига, да вдигнат частна национална детска клиника на гърба на към този момент започващата да се проектира в " Горна баня " държавна, може да бъдат осуетени. Че до построяването на " Мама и аз ", както възнамеряваха да се споделя частната амбулатория за малчугани, няма да се стигне по проект на кожодерите, изобличени от Демократична България още през септември предходната година, заяви в понеделник кметът на регион " Изгрев " Делян Георгиев, представен от " Лупа ".

" Районната администрация на “Изгрев ” стартира поредна борба против опит за кражба на общинска земя. Умишлено или не, “Търговска Лига Национален аптечен център ЕАД ”, направи изменение и нанасяне в Кадастъра на имотни граници на тяхна благосъстоятелност на бул. ”д-р Г. М. Димитров ” в ж.к. ”Дианабад ”, разгласи той. Именно на този терен сега се обитава компанията Търговска лига и се възнамерява построяването на частната детска болница. 

Ето и детайлностите: 

" След деликатен разбор на новонанесените граници на парцела от страна на нашите експерти се оказа, че към него са “присвоени ” 21 кв.м вповече и то от общинската благосъстоятелност в съседство. Нещо повече, тези 21 кв.м обгръщат един от методите към входа и рампата за хора с увреждания на бл.1.

В трите минали години на сегашния мандат, нашата администрация потвърди кардиналната си и непрекъсната позиция против всеки опит за ощетяване на жителите на “Изгрев ” и общината. Заедно успяхме на спасим десетки публични парцели от кражба и освободихме доста, непозволено заграбени в годините такива в трите ни квартала ", аргументира се Георгиев. 

И прибавя, че воден от кардиналното си схващане, че публичният интерес би трябвало на надвива, а правата на хората и администрацията да се пазят, е разпоредил цялостна инспекция на случая и подготвеност за неотложно несъгласие против въпросните документи и тяхното оборвате в съда.

" Докато съм кмет на нашия регион, няма да разреша нито педя общинска земя да бъде продадена, открадната или непозволено владяна ", зарече се той. 

Още през септември предходната година Lupa.bg  информира за инвеститорските планове да се вдигне частна детска болница именнно на този терен, след неуспеха на проектите за построяването на МБАЛ " Сърце и мозък " в софийските околности - в кв. " Казичене " - тематика, която породи редица кавги в съсловната организация поради опит да се закрият сполучливи лечебни звена в столицата и да се изтеглят цели лекарски екипи от тях, освен това сега намиращи се в държавните клиники. 

Първа за опитите да се гради частна детска болница с хипотетичен престой от към 100 лв. на денонощие за легло сигнализира към този момент някогашният народен представител от Демократична България Кремена Кунева, като разкри и името на готвения план " Мама и аз ". И неслучайно изригна със следния въпрос: 

" И за край си оставям един напълно непряк въпрос, който персонално мен обаче леко ме напрегна. Трябва ли детска болница да се споделя „ Мама и аз “? А тати? Вие съществено ли?! Дали хора, които в действителност схващат от детско опазване на здравето, отстраняват фигурата на бащата от процеса и това е някакъв стратегически план или като за два месеца - толкова? "

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР