Намеренията на бъдещото правителство да съкрати 30 000 души от

...
Намеренията на бъдещото правителство да съкрати 30 000 души от
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Намеренията на бъдещото правителство е да съкрати 30 000 души

Намеренията на бъдещото държавно управление да редуцира 30 000 души от администрацията, са наивни и надълбоко погрешни. Как ще стане това, откакто те основават нови две министерство, с нова администрация, която занапред ще се разраства.

Този въпрос зададе по Нова ТВ водачът на " Подкрепа “ Димитър Манолов. Според него публично по щат 146 000 са работещите в централните и локалните администрации в страната.

Реалното заетите места пък са с 15 000 по-малко.

Ако ги съкратят с 30 000 души, то те би трябвало да ги закрият. Някои от организациите, които работят на терен просто няма да могат да си правят работата, тъй като не е им доближават хора, уточни Манолов.

Според него има цели администрации, които могат да изчезнат, само че партийните синекури няма да изчезнат след такава промяна. Той счита, че задачата на новата власт е да се смени партийната клиентела, това е замисълът.

Инак задачите са положителни, да се подобрят услугите, да станат по-прозрачни, да не се губи времето на жителите и така нататък, само че въпросът е по какъв начин ще се случи всичко това Ако го създадат с левия крайник ще има митинги и опозиция от вътрешната страна, предизвести синдикалистът.

" Трябва да си зададем въпроса за какво се прави сходно нещо? Има три ясни цели – да се освободи място за новата клиентела, за " нашите хора ". Подобно нещо е правено и преди. На второ място – някои дейности, които се заплащат през бюджета, да бъдат аутсорсвани. Обикновено става дума за счетоводни и правни услуги. Третата цел е да бъде " нахранена тълпата ", сподели Манолов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР