Намерението за закриване на Руското посолство в София по искане

...
Намерението за закриване на Руското посолство в София по искане
Коментари Харесай

Кои държави нямат посолства, но имат посланици за България

Намерението за закриване на Руското посолство в София по искане на Елеонора Митрофанова не би означавало непосредствено спиране на дипломатическите връзки.

Има над 60 страни, в това число от Европейски Съюз, които нямат непрекъснати свои представителства в България, само че са акредитирали посланици за страната.

Посланикът на Австралия за България, да вземем за пример, е основан в Атина, Гърция. Шведският дипломат за България живее в Стокхолм, а не в София, като поддържа и българска канцелария, която се намира в посолството на Дания на бул. " Дондуков ".

Близо 15 страни сега нямат упълномощен дипломат в България или канцелариите им се ръководят от съветници, които са основани в чужбина - такива са Венецуела, Сингапур и няколко африкански и азиатски страни. Техните седалища нормално са в Русия, Сърбия, Германия или друго място, в което съответните държавни управления имат друга одобрена дипломатическа задача.

Най-много упълномощени задгранични посланици за България с канцелария отвън България се намират в прилежаща Румъния.

В това число влизат страни като Канада, Йордания, Естония, Литва, Норвегия, Мексико, Тайланд и други

Латвия също имат собствен дипломат за България, само че той е основан в Полша - там е и посланикът на Колумбия за България. Германия е базата, в която работят упълномощените ръководители на дипломатически задачи за България на страни като Кения, Мавритания, Нигер, Того, Уганда и други

В Русия се намират канцелариите на посланиците в България на Гвинея-Бисау, Гренада, Сомалия и Туркменистан.

Пет страни поддържат посланически постове за България в Австрия - Доминиканската република, Ел Салвадор, Намибия, Оман и Парагвай.

В Сърбия са основани посланиците на Мианмар и Тунис за България. В Турция, надлежно, се намират посланиците на Гана, Екваториална Гвинея, Етиопия, Узбекистан и Чад. В Израел се намират упълномощените посланици на Гватемала и Руанда за България.

Чуждестранните посолства с публична канцелария в нашата страна са общо 71 към месец март 2022 година - включително влизат и задачите на Ватикана и Суверенния Малтийски медал.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР