Намерението на Г-7 да предостави гаранции за сигурност на Украйна

...
Намерението на Г-7 да предостави гаранции за сигурност на Украйна
Коментари Харесай

Кремъл: Г-7 посяга върху сигурността на Русия

Намерението на Г-7 да даде гаранции за сигурност на Украйна е неправилно и рисково, тъй като по този метод страните от „ Голямата седморка “ протягат ръка върху сигурността на Русия. Това сподели пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

„ Знаете, че се отнасяме доста отрицателно към тематиката за влизане на Украйна в НАТО. Тази тематика е в непосредствена взаимовръзка с огласеното изказване, че страните от Г-7 през днешния ден ще дават гаранции за сигурност и ще разгласят такива във връзка с Украйна. Смятаме, че това е извънредно неправилно и евентуално доста рисково “, означи представителят.

По думите на Песков, „ предоставяйки каквито и да е гаранции за сигурност на Украйна, тези страни в действителност пренебрегват интернационалния принцип за сплотеност на сигурността “. „ С други думи, предоставяйки гаранции за сигурност на Украйна, те протягат ръка на сигурността на Русия “, добави представителят, представен от Българска телеграфна агенция.

Темата за аудиенция на съветския президент Владимир Путин в Китай в този момент е на дневен ред, а датата за сходна аудиенция се съгласува, заяви представителят на Кремъл.

„ Разбира се, на дневен ред е аудиенция на Путин (в Китай), само че към момента не сме определили датата “, сподели Песков.

„ Точната дата ще бъде съгласувана, а вие ще бъдете осведомени “, отговори на публицистите представителят на Кремъл.

Песков отхвърли през днешния ден като дезинформация изказванията на украинското военно разузнаване, че членове на съветската частна военна компания „ Вагнер “ са възнамерявали да се снабдят с нуклеарни оръжия по време на проваления опит за бунт предишния месец.

Началникът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов сподели, без да показва доказателства, че бойци на „ Вагнер “ са стигнали до нуклеарен обект на 24 юни и са имали желание да се снабдят с дребни нуклеарни оръжия от руската ера, с цел да „ покачат залога “ на своя протест, показва Ройтерс.

„ Кремъл не разполага с сходна информация “, сподели Песков в отговор на въпрос за изказванията на Буданов, че наемниците от „ Вагнер “ са стигнали до секретната нуклеарна база „ Воронеж-45 “, с цел да се опитат да се снабдят с нуклеарни оръжия.

„ Това наподобява повече като дезинформация “, добави представителят на Кремъл.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР