Намаляват дните от задължителната карантина в Турция от 14 на

...
Намаляват дните от задължителната карантина в Турция от 14 на
Коментари Харесай

Намаляват наполовина карантината за болни от COVID в Турция

Намаляват дните от наложителната карантина в Турция от 14 на 7. Решението бе взето през вчерашния ден на фона на големия растеж на новозаразените в страната, само че министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа увери жителите, че към този момент няма причина за паника, защото няма нарастване на броя на приетите в болница пациенти, написа Дейли Сабах.

Увеличението на случаите се дължи на разновидността Омикрон. Вчера в Турция бяха регистрирани 66 476 новозаразени, което е най-големият брой на инфектирани от април 2021 година Съобщено бе за 143 смъртни случая, само че при предходните талази на ковид броят на умрелите бе по-голям. Въпреки всичко обаче специалистите споделят, че са нужни повече данни, с цел да се откри какво тъкмо е въздействието върху хората на разновидността Омикрон на ковид.

Хората, които са били контактни, ще могат да излязат от карантина на петия ден. Лицата, които са с сложена бустерна доза ваксина против ковид или са боледували в последните три месеца, няма да бъдат поставяни под карантина при контакт със инфектирано лице, уточни Коджа в документално изказване.

Турция към този момент се въздържа от въвеждането на нови ограничения за битка с разпространяването на новия ковид макар нарастването на случаите. През април предходната година в страната бе въведен народен локдаун, а по-късно имаше интервал на последователно разхлабване на ограниченията. В момента е наложително носенето на защитни маски, спазването на обществена отдалеченост и съответна хигиена.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР