Намаляването на публичния дефицит на Италия до 2,2%, както предложиха

...
Намаляването на публичния дефицит на Италия до 2,2%, както предложиха
Коментари Харесай

ЕС към Италия: С 2,2% дефицит няма да избегнете санкциите

Намаляването на обществения недостиг на Италия до 2,2%, както предложиха някои държавни чиновници, е незадоволително, с цел да се избегнат глобите на Европейски Съюз, съобщи заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис, съобщи AFP.

В изявление за вестник Ла Стампа Домбровскис съобщи, че защото дефицитът от 2.4% от Брутният вътрешен продукт в бюджета на Италия е доста по-широк от условията на Европейски Съюз към Рим, е нужна основна смяна.

Европейската комисия отхвърли предишния месец бюджета, показан от популисткото държавно управление на Италия, защото дефицитът беше доста по-висок от 0,8 %, който предходното дясноцентристко държавно управление планираше.

Домбровскис съобщи, че Италия би трябвало да премисли бюджетната си траектория, като добави, че се водят полемики.

Ако не бъде реализирано съглашение, Италия може да се окаже цел на процедура при несъразмерен недостиг, която в последна сметка може да докара до глоба до 0,2% от Брутният вътрешен продукт на страната.

През последните дни италианските публични представители показаха, че са отворени за възможен компромис, при който дефицитът следва да се поправя.

" Ако по време на преговорния развой се наложи дефицитът да бъде понижен малко, това не е огромна работа ", съобщи заместител министър-председателят Луиджи Ди Майо.

На въпроса дали ще бъде задоволително понижение от 0,2 процентни пункта, с цел да се реализира компромис, Домбровскис съобщи, че това наподобява незадоволително.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР