Намаляването на присъдата на акушерката Емилия Ковачева, която е обвиняема

...
Намаляването на присъдата на акушерката Емилия Ковачева, която е обвиняема
Коментари Харесай

Акушерката, пребила бебе, трябва да лежи по-дълго, реши върховният съд

Намаляването на присъдата на акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена поради нечовечен побой против новородено, не би трябвало да бъде намалявана. Това е записано в решение на Върховния касациоен съд (ВКС), с което делото се връща за ново разглеждане на апелативния съд, заяви.

Втората инстанция редуцира наказването на Ковачева от 18 на 16 години затвор. Върховните съдии обаче настояват, че това не е вярно. Според тях Ковачева не съжалява за стореното. Заявила е сходно нещо единствено в опит да понижи присъдата си.

" Изразеното от подсъдимата в последната ѝ дума пред въззивната инстанция страдание е декларирано декларативно и прекомерно късно, с цел да се одобри, че същото е релевирано за разкайване ", написа в решението.

Побой

Ковачева е упрекната в опит за ликвидиране на новородено дете. Бебето бе пребито в частната " Софиямед " през април 2015 година часове след раждането му. Кадри от охранителните камери демонстрираха по какъв начин акушерката го удря неведнъж и го раздрусва мощно. Според проверяващите то е бито в продължение на час и половина и са му нанесени най-малко 39 удара.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР