Намаляване наполовина на необходимите подписи за задължителното произвеждане на референдум

...
Намаляване наполовина на необходимите подписи за задължителното произвеждане на референдум
Коментари Харесай

ИТН: Предлагаме намаляване наполовина на необходимите подписи за референдум

Намаляване на половина на нужните подписи за наложителното производство на референдум оферират от „ ИТН " (ИТН) с импортиран в деловодството на Народното събрание Законопроект за изменение и допълнение на Закона за директно присъединяване на жителите в държавната управляващи и локалното самоуправление.

Предлагаме референдумите да се създават само и единствено с избори, съобщи на брифинг в Народното събрание депутатът Станислав Балабанов.

С предлаганите промени се облекчават и условията към подписката за предизвикателство на национални и локални референдуми. Според Балабанов сегашните 400 хиляди подписа, които са нужни един референдум да стане наложителен и да се създаде, са голям брой и оферират да се съкратят на половина - да са нужни 200 хиляди подписа.

Друго предложение на Има Такъв Народ е понижаване от 200 хиляди на 100 хиляди на минималния брой подписи, който би трябвало да се събере, с цел да може да влезе въпросът на разискване в Народното събрание.

Предлагаме срокът за събиране на подписи да се усили от три на пет месеца, сподели още Балабанов. От Има Такъв Народ упорстват и за премахването на условието подписката да се дава в електронен тип в ГРАО.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР