Намаляване на карантината за болни и контактни на болни с

...
Намаляване на карантината за болни и контактни на болни с
Коментари Харесай

Намаляват карантината за болни от ковид от 10 на 7 дни

Намаляване на карантината за заболели и контактни на заболели с ковид-19 оповестиха здравните управляващи. Служебният министър доктор Асен Меджидиев съобщи, че има спад на заболелите и сериознен спад на умрелите в страната.

Разпускането преди 2 седмици демонстрира, че решенията са съответни.

„ Около 12% е намаляването на седмична база за страната и над 24 на 100 за София. Решихме, че наложената изолираност за болните се понижава от 10 на 7 дни, а карантината за контактните се понижава от 7 на 5 дни. А за лица 3 месеца след последна имунизация цялостна или бустерна, както и преболедувалите – да не се постанова карантина ”, сподели основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев на брифинг.

Промените влизат в действие от издаването на заповедта в четвъртък. Те ще важат една седмица и след това ще се види по какъв начин ще се действа.

Тези ограничения са оправдани и са първа стъпка от последователното разхлабване на ограниченията, което ще продължи, увери доцент Кунчев. Той съобщи, че все още наложителното носене на маски в лечебните заведения и градския превоз остава.

Следващата стъпка ще бъде премахването точно на тази мярка, сподели още той.„ Дезинфекцията и дистанцията ще останат, тъй като идва грипът ”, сподели Кунчев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР