Намалява броят на тежките случаи на COVID-19, което говори, че

...
Намалява броят на тежките случаи на COVID-19, което говори, че
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Изграждането на колективен имунитет ще бъде бавен процес

Намалява броят на тежките случаи на COVID-19, което приказва, че вирулентността и силата на ковид също отслабват. Това съобщи в ефира на bTV зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова часове откакто стана ясно, че за последното денонощие новите случаи на ковид у нас са 105, излекувани са 87, а 4-ма души са умряли. 

" Това е естественото развиване на вирусната епидемията. Тепърва ще има дни, през които ще имаме към 100 позитивни проби, както и такива, в които тази численост ще бъде надхвърляна. И повода за това ще бъде нашето лично държание и осъзнатост. Изграждането на групов имунитет ще бъде муден и нескончаем развой и ние сме още първоначално. Трябва да се научим да живеем с този вирус ", сподели още тя.

Според проф. Ива Христова броят на новорегистрираните случаи приказва, че се оправяме добре с епидемията, тъй като по думите й, ако не сме подхванали строгите ограничения първоначално, в този момент щяхме да имаме по 1000 нови заболели дневно.

Зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания още веднъж подчертава на самостоятелната отговорност при спазването на ограниченията против ковид. По нейните думи има две групи – част от хората са към момента доста уплашени от пандемията, а други пък не имат вяра в съществуването на COVID-19. На първите тя предлага да се успокоят, а на вторите да видят какво се случва с тежките случаи в лечебните заведения. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР