Намалява бежанският поток към България - беше отчетено на голяма

...
Намалява бежанският поток към България - беше отчетено на голяма
Коментари Харесай

Намалява бежанският поток към България

Намалява бежанският поток към България - беше регистрирано на огромна конференция в София, отдадена на развиването на миграционните процеси. Председателят на вътрешната комисия в Народното събрание Цветан Цветанов означи, че това не би трябвало да ни успокоява и че по време на европредседателството ни България ще се опита да притегли Западните Балкани към политиката на Съюза за бежанците.

 © БТА/Архив
Около една пета от потенциала на бежанските центрове у нас е ангажиран, което е почти 1000 души, а 130 деца на мигранти са интегрирани сполучливо в българските учебни заведения - разяснява ръководителят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Цветан Цветанов - ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в 44-то Народно събрание: Днес Европа е доста по-различна, в сравнение с преди 10 или 5 години. До 2012 година потоците, които влизаха в страната ни, бяха не повече от 1000 годишно. Но всички ние станахме очевидци, когато имаше сериозна рецесия и 2013 година, когато в границите на месеци единствено България беше подложена на един сериозен напън от към 10 хиляди бежанци.
Цветан Цветанов означи, че страната е положила оптимални старания за справяне с мигрантските потоци. На форума столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че към този момент не приказваме за бежанска рецесия, само че следва да се реши въпросът с интеграцията и обществените действия.
Йорданка Фандъкова - кмет на София: Заедно с сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, Агенцията за бежанците, обществените служби се опитваме на градско, на локално равнище да решаваме проблемите, тъй че да можем да осигурим положителни условия за хората и най-много да нямат терзания жителите на нашия град.
За миграционните процеси, на форума приказваха също заместник-вътрешният министър Красимир Ципов, Клаус Физингер от фондация " Ханс Зайдел ", специалистът по миграция Лоредана Теодореску.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР