Намаленият ДДС за ресторантьорския бранш няма да доведе до намаление

...
Намаленият ДДС за ресторантьорския бранш няма да доведе до намаление
Коментари Харесай

Караниколов: Намаленото ДДС няма да свали цените в ресторантите

Намаленият Данък добавена стойност за ресторантьорския отрасъл няма да докара до понижение на цените, разгласи министърът на стопанската система Емил Караниколов. Според него задачата е да се усили ликвидността в сфера, която е наранена на 100% от рецесията с ковид.
Поради изключителното състояние и упования слаб туристически сезон хотели и заведения за хранене занапред ще търпят следствията от рецесията, съобщи министър Караниколов. Той акцентира, че това не е единственият отрасъл с държавна поддръжка. 
„ Тази краткотрайна мярка би била доста много потребна, с цел да се обезпечи някаква ликвидност в този бранш. Нито ще намалеят цените, нито крайните консуматори ще пазарят по-евтино “, сподели той.
От друга страна клиентите няма да се върнат незабавно в заведенията поради свитите си домашен разноски, наложени от рецесията и неналичието на задоволително доверие в ограниченията за сигурност. 
„ Всички хотели и заведения за хранене би трябвало да в допълнение да влагат пари, с цел да дадат успокоение на хората. Това са секторите, които даже сега може би да няма този вирус ще имат следващи проблеми в идната най-малко една година “, сподели министър Караниколов.
Същевременно министърът изрично се разгласи срещу намаляването на Данък добавена стойност за други браншове на стопанската система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР