Налягането, което кръвта оказва на артериите, се нарича кръвно налягане.

...
Налягането, което кръвта оказва на артериите, се нарича кръвно налягане.
Коментари Харесай

9 храни против високо кръвно

Налягането, което кръвта оказва на артериите, се назовава кръвно налягане. То има две граници, чието необятно наименование са горна и долна граница на кръвното налягане.

Горната граница се мери сега на систола на сърцето – това е моментът на редуциране или стесняване, при който от сърцето се изпомпва кръв.
 Грешките, които позволяваме при премерване на кръвно  Грешките, които позволяваме при премерване на кръвно  Грешките, които позволяваме при премерване на кръвно  Грешките, които позволяваме при премерване на кръвно
Долната граница се мери сега на диастола – или момента, в който сърцето се отпуска (разширява) и се цялостни с кръв. Кръвното налягане се смята за високо, в случай че е над 140 на 90 при покой на тялото.

Обичайните признаци са главоболие, напрежение в тила и слепоочията, зной. Но има и доста случаи, в които високото кръвно е без признаци.

Затова го назовават и „ тихият палач “. Заради затруднения, свързани с него, умират максимален брой хора по света.

Хипертонията се дефинира както от наследствени фактори и възраст, по този начин и от метода на живот. Хората, които пушат и пият по доста, които ядат прекомерно мазни и прекомерно солени храни, които злоупотребяват със сладко и не спортуват, всички те имат висок риск от хипертония.  Постоянният стрес също може да докара до високо кръвно.

Затова е значимо да водите сдържан метод на живот – както що се отнася до храненето, по този начин и когато приказваме за спорт, че даже и страсти.

 овесени ядки закуска iStock  

Събрахме в галерията храни, които е хубаво да включите в режима си, с цел да държите кръвното под надзор.

И не забравяйте да ходите на периодически профилактични прегледи. Те могат да спасят живота ви.


 9 храни срещу високо кръвно  9 храни срещу високо кръвно  9 храни срещу високо кръвно  9 храни срещу високо кръвно
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР