Наложената допълнителна такса от 20% върху руския газов транзит през

...
Наложената допълнителна такса от 20% върху руския газов транзит през
Коментари Харесай

Василев се обясни пред „Ди Велт“ за таксата газ: Ще намалява печалбите на „Газпром“ и ще го прави неизгоден за Австрия и Унгария

„ Наложената спомагателна такса от 20% върху съветския газов пренос през България ще понижи облагата на „ Газпром “ и ще оскъпи доставките, което от своя страна ще направи вноса на съветски газ неблагоприятен за страни като Австрия и Унгария “.

Това изяснява в изявление за „ Ди Велт “ финансовият министър Асен Василев.

Страната ни отнася съществени рецензии от страни на запад от нас, чийто трансфер на газ минава през българския „ Балкански поток “, че оскъпяваме газа им при започване на зимата. Унгария даже настоя пред Европейска комисия за наказателна процедура против България за това, че страната ни нарушава разпоредбите за данъчния съюз.

„ Част от съветската агитация в България е внушението, че българите са второ качество жители на Европейски Съюз. С влизането ни в Шенген това би се трансформирало “, споделя Василев в изявлението.

Според Василев за Централна и Западна Европа е стопански неизгодно България и Румъния да са отвън зоната без граничен надзор.

„ Всеки ден по 4000 камиона минават българо-турската граница посока Западна Европа, само че престояват дни наред на бъдещата вътрешна граница с Румъния. Това оскъпява транспортираните артикули “, изяснява Василев.

„ Европейски Съюз би трябвало да създаде система за законен банкет на мигранти и оценка на служащите, от които има потребност “, споделя още финансовият министър.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР