Наложен е запор върху имущество на Иво Прокопиев, жена му

...
Наложен е запор върху имущество на Иво Прокопиев, жена му
Коментари Харесай

Стана ясно защо е наложен запор върху огромното имане на Иво Прокопиев

Наложен е запор върху имущество на Иво Прокопиев, жена му и компаниите му. Това е в резултат на обоснованото съмнение, че добитото имущество е добито нелегално. Това стана ясно по време на конференция на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество (КОНПИ) на тематика: " Запор на имуществото на Иво Прокопиев, членовете на неговото семейство и следените от него сдружения ". В нея вземат участие Пламен Георгиев – ръководител на КОНПИ, Иво Иванов – заместник-председател на КОНПИ и инспектори от КОНПИ.

Нямаше по какъв начин да изнесем по-рано информация. Щом има гриф за служебно прилагане, няма по какъв начин да съобщим каквото и да е. Едва след налагането на обезпечителните ограничения може. Те са с цел да са изненадващи за лицето, на което се постановат. Явно не бяха изненадващи, има теч на информация, само че от кого ще стане ясно по-късно “, уточни още той.

„ Вчера, откакто обявихме нашата конференция стана ясно, че ще има и на Иво Прокопиев. Ние няма да имаме в разногласия и полемики. На този стадий и ние, и съда сме на безапелационното мнение, че има данни за нелегално добито имущество “, уточни ръководителят.

Имаше напън над комисията, посредством медийни изявления. В редица изявленията проверяваното лице с множествено манипулативни изказвания се опита да наложи напън. Да се приказва и посредством медиите да се разкриват класифицирани данни, аз такова нещо не съм виждал. Да се въздейства на решение на един самостоятелен орган “, разяснява още ръководителят.

Обезпечителните ограничения не засягат действието на засегнатите компании – погашение на заплати. Беше изнесена една информация, че ние нападаме медии. Няма обезпечителни ограничения против Икономедия. Има ограничения в една минимална част в една от компаниите, които е притежател Прокопиев. Той твърди, че 100% от акциите на Икономедията са запорирани, само че съгласно обезпечителната заповед са запорирани 13,5% на един от мажоритарните притежатели. Нашите искания са към сума, с която е повишен капиталът на едно сдружение.

Запорирани са сметките на Иво Прокопиев, Галя Прокопиева и няколко сдружения, както и 30% от един парцел в Созопол също е запориран, по тази причина и делото е в Бургас.

Проверката обгръща интервал от 10 години. Анализирали сме голям по размер банкова информация – придвижване по сметките на Прокопиев, членовете на неговото семейство. Не е осъществена инспекция за времето, в което върви инспекцията. По банков път е открито, че има противоречие в размер на 14 млн. лева

Това решение от комисията е взето с 4 гласа да и 1 глас с изключително мнение. Особеното мнение е на госпожа Терзиева. Тя е този член на комисията, който е препоръчан от президента. Има един член, който е от министър-председателя и 3-ма са по предложение на 3 политически партии (ГЕРБ, Българска социалистическа партия и ДПС)

Има решение на Върховният съд, има опрощение да, само че то е тъй като прокопиев няма качество длъжностно лице. След като няма качества на длъжностно
Няма присъда, която да касае нашите обстоятелства.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР