Налице са първите данни за сериозни успехи на започналата преди

...
Налице са първите данни за сериозни успехи на започналата преди
Коментари Харесай

Иван Гешев отчете сериозен успех на акция Бяло, описа МВР и прокуратурата като скачени съдове

Налице са първите данни за съществени триумфи на почналата преди седмица акция против наркоразпространението, сподели основният прокурор Иван Гешев в Благоевград. Той разяснява пред публицисти и акцията в Горна Оряховица, при която са арестувани рекордни количества дози марихуана.

 Разбиха логистичен център за дрога край Горна Оряховица, арестувани са петима Виж още

По думите му става въпрос за проведена незаконна група, а арестуваните количества " не са попаднали при нашите деца, при водачи ". От Министерство на вътрешните работи прецизираха, че при интервенцията са разкрити 200 кг суха маса марихуана и са арестувани шестима души. Те са разпространявали опиатите в региона на учебни заведения в Горна Оряховица и Лясковец. Установените количества са открити в частен дом в село Джулюница.

Обвинител №1 е в Благоевград по покана на Общинския съвет по наркотични субстанции в града, по отношение на връчване на премиите " Страхливият умира всеки ден, смелият - единствено един път ", която е в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе. Наградите се връчват на отличени в едноименния конкурс магистрати и служители на реда.

Преди началото на церемонията, Гешев коментира пред публицисти и тематиката за наркоразпространението и работата на институциите. Той пожела на всички прокурори, съдии, следователи и служители на реда да бъдат единни, защото са от една и съща страна в битката с престъпността.

Във връзка с вчерашната среща с близки на потърпевши и починали в произшествия, основният прокурор означи, че хората са обезверени, народът е отчаян. Затова ние, всички, които сме част от изпълнителната, правосъдната, а пък и законодателната власт, би трябвало да се обединим в името на народа и да работим за хората, уточни Иван Гешев.

На журналистически въпрос до каква степен е огромен казусът с наркоразпространението, Гешев отговори, че казусът е огромен поради дейностите на един предходен министър на вътрешните работи, който по думите му в някаква степен е блокирал взаимната работа на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Главният прокурор добави, че двете институции са като " скачени съдове " - без Министерство на вътрешните работи да разкрие закононарушение, прокурорът няма по какъв начин да повдигне обвиняване и да внесе в съда обвинителен акт.

Иван Гешев означи, че Специализираната прокуратура е била " най-ефективният инструмент за битка с проведената престъпност ", а " унищожаването ѝ " е връщане към модел, който е отпреди 12 години и е потвърден като неефикасен от европейските сътрудници. " Виждаме резултатите, които са все още, а това са опиати, които заливат нашите улици и тровят нашите деца ", добави Гешев.

Главният прокурор уточни, че е окуражен, че с актуалното управление на Министерство на вътрешните работи и напредъкът, който вижда при взаимоотношението, може да се решат огромна част от проблемите.

Във връзка с днешното награждаване на магистрати и служители на реда в състезанието " Страхливият умира всеки ден, смелият - единствено един път ", Гешев пожела здраве на фамилиите им и приоритет за страната и всички институции да е ползата на жителите и битката с престъпността.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР