Наличните средства по сметки на Общината към 31 октомври т.г.

...
Наличните средства по сметки на Общината към 31 октомври т.г.
Коментари Харесай

Дончо Барбалов: Наличните средства по сметки на Столичната община са 438 млн. лева

Наличните средства по сметки на Общината към 31 октомври т.г. са в размер на 438 млн. лв., оповестява на страницата си във Facebook досегашният заместник-кмет на София по финанси Дончо Барбалов, който разгласява малко резюме за финансовото положение на Столичната община.

Приходите от локални налози и такси към 31 октомври са в размер на 810 млн. лева, или 86,7% от годишния проект. Събраните средства са със 76,6 млн. лева повече по отношение на същия интервал на 2022 година, осведоми Барбалов.

Рейтингът на Столичната община, доказан от рейтинговата организация Стандарт енд Пуърс (S&P) през есента на тази година, е BBB със постоянна вероятност и еднакъв на този на страната.

През юли тази година Общинският съвет одобри импортираната от мен Стратегия за ръководство на дълга на Столична община 2024 – 2028 година, напомня Барбалов. Той показва, че документът дава спомагателна гаранция за опазване на политиката на финансова дисциплинираност и привличане на заемни средства единствено за капиталови и стратегически за Общината потребности.

В плана на бюджет за 2024 година, в частта " общински доходи ", са планувани доходи от налози и такси в размер на 934 млн. лева, осведоми Барбалов. В плана на Капиталова стратегия за 2024 година са включени така наречен преходни обекти в общ размер на 509 млн. лв.. Това са обекти, които се извършват през настоящата година и чието осъществяване се чака да продължи през идната.

В план-сметката за чистотата за 2024 година, плануваният размер в разходната част за 2024 година е в размер на 284,9 млн. лева, осведоми още Барбалов.

Днес е първото съвещание на Столичния общински съвет през новия му мандат. Васил Терзиев постави клетва като кмет на София, заклеха се и общинските съветници, както и районните кметове и кметовете на кметства. Общинските съветници гласоподаваха скрито за избор на ръководител на СОС, следва резултатите да бъдат оповестени.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР