Нали знаете как е от изключителна важност една жена да

...
Нали знаете как е от изключителна важност една жена да
Коментари Харесай

Рецепта за най-лесните зелеви сарми

Нали знаете по какъв начин е от изключителна значимост една жена да може готви мусака? Е, аз бих споделил, че е извънредно значимо всеки човек да може да си прави зелеви сарми. За мен това ядене е най-високо в кулинарната пирамида на българската кухня и е наложително да можем да си го създадем, а не да чакаме на дамата, мама, баба или различен човек да ни ги сготви. Истината е, че и за сармите си има тънкости (иначе казано - пинизи), които ги вършат по-хубави, като да вземем за пример да се сложат части пушен бекон в тавата или пък сланина, с цел да станат те още по-меки и благи. Вариантите са доста, като даже съм виждал сарми да се сервират с кисело мляко. Ако питате всички българи по какъв начин най-добре се вършат сарми, несъмнено ще получите все разнообразни отговори. За себе си съм разкрил най-простата и лесна разновидност, която упражнявам още от студент. Можете да я видите по-долу: 
Продукти, които ни трябват за рецептата:
 Рецепта за зелеви сарми с гъби Рецепта за зелеви сарми с гъби
Ако желаете тази година да приготвите малко по-различни сарми за Бъдни вечер, тази рецепта е тъкмо за вас.Зелевите сарми с гъби са не са...
1 пакет кайма
1 лук
черен пипер, сол
зелеви листа
 Мързеливи зелеви сарми Мързеливи зелеви сарми
Традиционно на масата за Бъдни вечер се поставят зелевите сарми. За доста от домакините обаче, тяхното подготвяне е извънредно досадно....

Начин на подготвяне на зелевите сарми:
Лукът се нарязва на части и се прибавя към каймата. Разбърква се добре и се прибавят подправките. Зелевите листа би трябвало да бъдат по-големи. Във всяко се слага с лъжица от сместа и са навиват плътно на руло. Нареждат се в дълбока тенджера. Когато се слагат всички зелеви сърми, в тавата се изсипва вода, до момента в който тя не покрие сърмите. В тенджерата се поставя огромна паница от горната страна върху сармите. Тенджерата се слага да ври за към час на печката. Долива се вода, в случай че водата се е изпарила. 
Надявам се, че рецептата ще ви хареса и ще я ползвате. Аз персонално напълно скоро върших и всички останаха супер удовлетворени. Вярвам, че по този начин ще бъде и с всички, които решат да я опитат. 

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР