... налейте си вишновка и се опиянете от неземния вкус,

...
... налейте си вишновка и се опиянете от неземния вкус,
Коментари Харесай

Торта Пияни вишни

... налейте си вишновка и се опиянете от неземния усет, който се разтапя на небцето Ви.

Необходими Продукти

За блатовете


● яйца - 6 бр.
● захар - 1 ч.ч.
● брашно - 1 ч.ч.
● ванилов дестилат - 1 ч.л.
● черен шоколад - 125 г

За сиропа


● захар - 1/4 ч.ч.
● вода - 1/3 ч.ч.
● вишновка - 3 с.л.

За украсата


● сметана - 350 мл подсладена сладкарска за разтрошаване
● вишни - 2 ч.ч. от вишновка (захар на вкус)
● царевично нишесте - 2 с.л.
● мрачен шоколад
● какаови бисквити

Начин на подготвяне

Започваме с приготвянето на блатовете. Разбийте с миксер яйцата със захарта и ванилията на висока скорост. Сместа би трябвало да стане пухкава и доста да усили размера си.

След това разтопете шоколада на водна баня, оставете го да се охлади леко (за да не свари яйцата) и го прибавете го тънка струйка към яйчената примес. Добавете пресятото брашно и разбъркайте още веднъж до цялостното хомогенизиране.

Разпределете сместа в две алуминиеви тавички с диаметър 20 см, авансово покрити с хартия за печене. Блатовете се пекат за към 10-15 мин в авансово загрята фурна на 160 градуса.

Оставете да се охладят изцяло. Ако желаете по-висока торта с по-тънки блатове, то тогава ги разделете напречно, получавайки четири тънки блата.

Следващата стъпка е да приготвим сиропа и пълнежа. В касерола сложете водата и захарта и оставете на котлона да заври. След като заври, прибавете и вишновката или черешов ликьор. С готовия сироп напоете блатовете хубаво при сглобяването на тортата.

Пристъпваме към пълнежа за тортата. Сложете в касерола почистените и разполовени вишни от вишновката. Добавете захар на усет. Аз сложих към три-четири супени лъжици.

След като вишните стартират да къкрят, прибавете размитото с малко вода нишесте. Разбъркайте минута-две, до момента в който сместа се посгъсти. Дръпнете от огъня и оставете да се охлади.

Разбийте сметаната съгласно инструкциите на опаковката.

Тортата сглобяваме по следния метод: блат, сироп, сметана и от горната страна от вишните. Накрая измажете всичко със сметана и украсете с настърган шоколад и бисквити (по желание).

Добавите няколко вишни към украсата, налейте си вишновка и се опиянете от неземния усет, който се разтапя на небцето Ви.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР