Налага се още по-дълга проверка за гражданството на Кирил Петков.

...
Налага се още по-дълга проверка за гражданството на Кирил Петков.
Коментари Харесай

Проверяват до средата на декември гражданството Кирил Петков

Налага се още по-дълга инспекция за поданството на Кирил Петков. До средата на декември е продължен срокът на инспекцията за поданството на някогашния длъжностен стопански министър Кирил Петков. Тя стартира в края на август, откакто прокуратурата беше сезирана по електронната поща, че той има и българско, и канадско поданство.

Че има инспекция против Петков прокуратурата заяви съвсем месец след образуването ѝ и ден откакто Конституционния съд разгласи, че съпредседателят на " Продължаваме промяната ", който се спряга и за предстоящ министър председател, е бил с двойно поданство на 10 май - дата, от която е президентският декрет за назначението му за министър. Той обаче е заявил, че има единствено българско поданство, което съгласно адвокати, значи, че е подписал документ с погрешно наличие.

От прокуратурата осведомиха, че ще бъдат изискани всички относими към проблема документи от Конституционния съд. Това към този момент се е случило.

Пред представителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев изясни, че удължаването е оптималното допустимо и се е наложило, с цел да се изчакат документи от Антикорупционната комисия, пред която - като длъжностен министър, Петков е имал задължението да подаде декларация за несъответственост.

След тази дата, наблюдаващият прокурор ще има още месец, с цел да каже - има или не данни за осъществено от Петков закононарушение, посочи Кръстев.

Днес се чака отговор на същия въпрос във връзка с основния прокурор Иван Гешев. Сигнал против него - още веднъж в спецпрокуратурата, подаде служебният вътрешен министър Бойко Рашков - за непозволено оповестяване на специфични разследващи средства. Проверката е завършила, сподели прокурор Кръстев, само че по какъв начин - ще е ясно по-късно денем.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР