Наказателният съдия Христо Крачолов от Апелативния съд в Пловдив изнесе

...
Наказателният съдия Христо Крачолов от Апелативния съд в Пловдив изнесе
Коментари Харесай

Съдия Христо Крачолов с лекция пред студенти

Наказателният арбитър Христо Крачолов от Апелативния съд в Пловдив изнесе лекция за специалността на магистрата пред студенти от най-голямата студентска организация ЕЛСА – България и сътрудниците им от ЕЛСА – Пловдив. Той взе присъединяване, по тяхна покана, в плана „ Пътеводител на юриста “.

Крачолов описа, че арбитър в България се става след сполучливо присъединяване в конкурс, като изясни какви са условията за допускане в конкуренцията. Той направи виртуална разходка на студентите в залите на Апелативния съд, чрез видео клип, направен от Българска национална телевизия за 20-годишнината на съда.

Магистратът заинтригува студентите с занимателен роман за спецификата на наказателния развой. Той даде образци за два съответни случая, които са завършили от дълго време, само че са довели до разкриване на действителните причинители и тяхното заслужено наказване от съда. В единия ставаше дума за ликвидиране, при което възмездието е настъпило 8 години след осъществяване на закононарушението, а в другия –майка се беше пробвала да поеме виновността на бременната си щерка при злополука със умрял.

След атрактивното си показване арбитър Крачолов отговаряше на въпроси, както на студенти по този начин и на неговият предходник в „ Пътеводител на юриста “ районният прокурор Чавдар Грошев, който обширно описа на студентите за специалността на прокурора.

Преподавателят по конституционно право в ПУ доцент доктор Христо Паунов описа на студентите за заниманието на арбитър Крачолов-фотографията.

Днес самодейността на ЕЛСА „ Пътеводител на юриста “ продължава с показване на специалностите на юриста, преподавателя по право и юрисконсу
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР