Наказанията след грешката при класирането на учениците след седми клас

...
Наказанията след грешката при класирането на учениците след седми клас
Коментари Харесай

Ето как наказват за грешката в класирането след 7 клас

Наказанията след грешката при класирането на учениците след седми клас не би трябвало да бъдат несъразмерни, а по-скоро дисциплиниращи и възпиращи последващи неточности. Това мнение изрече просветителният министър Красимир Вълчев пред публицисти след присъединяване си в комисия.
До този миг инспекцията е посочила, че грешката, при която в четири учебни заведения в София възпитаници са били класирани погрешно, се дължи на човешки фактор. Грешката е единствено в София и не се дължи на софтуерен проблем, по тази причина и с компанията, която поддържа системата, няма учредения да се приключи контракта, изясни Вълчев. Той акцентира, че нито един възпитаник не е ощетен, макар че от 117 учебни заведения 89 са със характерно балообразуване
Красимир Вълчев изясни, че две са изпитните комисии и ще има оферти за санкции. А в следствие ще се мисли и за спомагателен надзор в самата система, рационализиране на софтуера, защото е трябвало да бъде помислено, че това е сензитивен бранш. Макар и да не са директно ощетени децата, зародило е напрежение измежду родителите.
Утре ще бъдат подготвени окончателните резултати от инспекцията, по тази причина и министърът не се нае да планува точните санкции.
На въпрос ще има ли поета отговорност за сбърканите задания, Вълчев изясни, че към този момент има оферти за санкции на специалистите по български език и математика, както и на шеф на дирекция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР