Наказаният от ФИФА президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес

...
Наказаният от ФИФА президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес
Коментари Харесай

След целувката: Президентът на Испанската футболна федерация се оттегли от поста

Наказаният от ФИФА президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес се отдръпна от поста след грандиозния скандал с целувката по време на награждаването след финала на международното състезание за дами в Австралия и Нова Зеландия, разгласи самият той в платформата Х.

" Наказанието от ФИФА и останалите каузи против мен значат, че не мога да се завърна на поста ", написа Рубиалес в публично изказване.

По-рано в изявление пред английския публицист Пиърс Моргън, Луис Рубиалес разгласи, че ще подаде оставка като президент на Кралската испанска футболна федерация: „ Ще подам оставка, тъй като не мога да продължа работата си “, сподели той, представен от.

„ Баща ми, дъщерите ми, към този момент приказвах с тях, те знаят, че това не е въпрос за мен, доста близки и другари ми споделят: „ Луис, би трябвало да се съсредоточиш върху оставката си и да продължиш с живота си, тъй като в случай че ще нараниш хората, които обичаш и спорта, който обичаш, това, което си градил дълго време – ще рухне “. Когато някой не мисли единствено за себе си, по-скоро е въпрос освен за мен, само че и това да не визира трети страни. Най-уместното нещо, което мога да направя, е да подам оставка “, изясни той пред Пиърс Морган.

Ето цялостното изказване на Луис Рубиалес:

„ Добър вечер. Днес в 21:30 ч. предадох на изпълняващия длъжността президент, господин Педро Роча, моята оставка от поста президент на RFEF. Също по този начин го осведомих, че съм направил същото с позицията си в УЕФА с цел да може позицията ми във вицепрезидентството да бъде сменена.

След бързото премахване, осъществено от ФИФА, плюс останалата част от процедурите, открити против мен, е ясно, че няма да мога да се върна на поста си. Настояването за изчакване и придържането към него няма да способства с нищо позитивно, нито за федерацията, нито за испанския футбол.

Това е ръководството на моя екип и на първо място щастието, което нося със себе си за голямата привилегия от тези повече от 5 години отпред на RFEF.

Не желая испанският футбол да бъде ощетен от тази акция и на първо място вземам това решение, откакто се уверих, че напускането ми ще способства за стабилността, която ще разреши на Европа и Африка да останат обединени в фантазията за Мондиал 2030, което ще разреши най-мащабното събитие в света да бъде пренесено у нас.

Трябва да виждам напред, в бъдещето. Сега има нещо, което ме занимава крепко. Вярвам в истината и ще направя всичко по силите си тя да спечелва. Дъщерите ми, фамилията ми и хората, които ме обичат, са претърпели последствията от прекалено гонене, както и доста неистини, само че също по този начин е правилно, че на улицата от ден на ден и повече истината надвива. Оттук предавам огромна прегръдка на всички служащи, членове на събранието, федерациите и футболните хора като цяло, като им поисквам шанс.

Благодаря на всички, които ме подкрепяха през тези моменти “.

Бившият президент на испанската федерация целуна звездата на тима Джени Ермосо по устните и е упрекнат в полов тормоз и насила. Самата националка на международните първенци също заведе дело против него в края на предходната седмица.

Освен от поста в локалната федерация, Рубиалес подаде оставка и като вицепрезидент на УЕФА.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР