Наказание Пробация“, за срок от 1 година ще изтърпи обвиняем

...
Наказание Пробация“, за срок от 1 година ще изтърпи обвиняем
Коментари Харесай

Районен съд – Дупница наложи наказание „Пробация“ на обвиняем за закана за убийство 

Наказание „ Пробация “, за период от 1 година ще изтърпи обвинен за отправена закана за ликвидиране. Районен съд – Дупница утвърди съглашението реализирано сред прокуратурата и отбраната. Орлин. С. се признава за отговорен за това, че: на 09. 07. 2022 година, към 21:15 ч. в гр. Дупница, кафене, се е заканил с ликвидиране на В. А. от гр. Дупница с думите: „ Ще те завършва, ще те убия с мачете, ще те унищожавам, до на следващия ден няма да си жив “, като това заканване е могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му – закононарушение по член 144, алинея 3, във вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс.
Обвиняемият ще изтърпи наказване „ ПРОБАЦИЯ ” със следните пробационни ограничения:
1. „ Задължителна регистрация по сегашен адрес ”, включваща явяване и сключване пред пробационен чиновник или несъмнено от него длъжностно лице, два пъти седмично за период от 1 година;
2. „ Задължителни периодически срещи с пробационен чиновник ” за период от 1 година.
Съдът дефинира да бъде приспаднато времето, през което обвиненият е бил арестуван на досъдебното произвеждане – за 24 часа по ЗМВР и за 72 часа с разпореждане на районна прокуратура – Кюстендил, считано от 09. 07. 2022 година до 13. 07. 2022 година, като един ден задържане се зачете за три дни пробация, както и да се приспадне времето, през което обвиненият е бил с мярка за неотклонение „ Домашен арест “, считано от 13. 07. 2022 година до влизане в действие на актуалното съглашение, като два дни домакински арест се зачетат за два дни пробация.

В.Василев


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР