Наказание пробация“ наложи Районeн съд – Варна за кражба на

...
Наказание пробация“ наложи Районeн съд – Варна за кражба на
Коментари Харесай

Наказаха с пробация“ пенсионер от Аксаково, спипан да краде ток

 Наказание " пробация “ наложи Районeн съд – Варна за кражба на ток, оповестиха от пресслужбата на съда.  

При инспекция на чиновници на енергийния оператор, осъществена на 16 юли предходната година в село от община Аксаково се открива, че в парцел с прекратено електроподаване, заради неплатени сметки за ток, има нелегално прикачване към електроразпределителната мрежа.

Оказва се, че подсъдимият сам  отворил таблото пред населяваната от него къща и посредством меден проводник осъществил спомагателна връзка, заобикаляща електромера.  По този метод, в интервала от 25 март до 16 юли 2019 година подсъдимият употребил електрическа сила в дома си, която не минавала през средство за комерсиално премерване, не се отчитала  употребяваната мощ и надлежно не се заплащала.

Подсъдимият е пенсионер, неосъждан до момента. Той се призна за отговорен в непозволено присъединение към електроразпределителната мрежа, с което основал условия за ненапълно отчитане на употребявания ток. Деянието е наказуемо по чл.234в, ал.1 от Наказателния кодекс. По силата на реализирано в правосъдна зала съглашение, Районен съд – Варна наложи на подсъдимия наказване от 6 месеца пробация при две наложителни ограничения - регистрация по сегашен адрес, с честота два пъти седмично, както и осъществяване на срещи с пробационен чиновник. Споразумението е дефинитивно и влиза в действие незабавно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР