Накарайте мързеливия на работа, пък той такива мързеливи сарми ще

...
Накарайте мързеливия на работа, пък той такива мързеливи сарми ще
Коментари Харесай

Мързеливи сарми със заливка

Накарайте мързеливия на работа, пък той такива мързеливи сарми ще ви подготви, че пръстите ще си оближете

Необходими Продукти

● кисело зеле - 1/2 зелка
● лук глави - 2 бр.
● ориз - 250 г
● кайма - 250 г
● бульон - 1 бр. телешки
● вода топла - 750 мл
● яйца - 3 бр.
● кисело мляко - 1 кофичка висока масленост
● сол - на усет
● черен пипер - на усет
● кимион - 1/2 к.л.
● чубрица - 1 к.л.
● червен пипер - 1 к.л.
● брашно - 2 с.л. бяло
● сода за самун - 1 ч.л.
● олио - 1/2 к.ч. слънчогледово

Начин на подготвяне

Измийте добре киселото зеле и откакто се отцеди хубаво, го нарежете на не доста ситно. Почистете и нарежете лука на ситно. Смесете зеленчуците и ги залейте с олиото, забъркайте добре.

Разстелете ги в подобаваща тава за печене и запечете към 5 мин на 180 градуса. През това време измийте добре ориза и го изсипете в тавичката. Разбъркайте и приберете назад във фурната. Кипнете водата, разтворете в нея телешкия бульон и залейте продуктите в тавата. Прибавете солта, чубрицата, черния, аления пипер и кимиона. Разбъркайте и печете на 180 градуса, до момента в който половината от бульона се всмуква от ориза.

Натрошете каймата в тавата и разбъркайте да се разпредели отмерено в тавата. Заравнете зеленчуците и оставете да се пече, до момента в който бульонът се всмуква изцяло от ориза.

В обособена купа разбийте яйцата. Угасете содата в киселото мляко и го прибавете към яйцата. В кофичката от киселото мляко долейте на половина вода и изсипете при яйцата. Продължавайте да разбърквате с миксера, като добавяте лека-полека брашното.

Излейте готовата примес върху готовите към този момент сарми. Печете единствено на горна част на фурната, до момента в който придобие кафява коричка.

Преди да разрежете ястието, оставете го да изстине изцяло, с цел да се стегне. Сервира се топло и по избор може да се гарнира с кисело мляко.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР