Наистина в петък здравословното ми състояние се влоши, защото се

...
Наистина в петък здравословното ми състояние се влоши, защото се
Коментари Харесай

Ексклузивен разказ на най-известния ни бос, владеещ морето: Пулсът от 230 до 50 и обратно!

 " Наистина в петък здравословното ми положение се утежни, тъй като се оказа, че сърцето ми е излязло отвън темп, открих го, откакто пулсът ми стигна до 230 и се наложи да повикам Спешна помощ вкъщи. Сега към този момент съм в добра форма, сърцето ми се оказа крепко и ще ви покажа с документи истината за случилото се от петък наобед до този миг “. Това заяви Димитър Желязков-Очите пред кореспондент, който предложения в имението си в Кошарица през днешния ден.

Той персонално се обади на дежурния ни телефон, с цел да изкаже голямото си отчаяние от изнесената информация, че животът му е висял на косъм в петък и събота.

Заварихме намиращия се под домакински арест и с електронна гривна на крайници несебърлия в имението му във вилната зона на село Кошарица, където живее дружно с майка му Станка и дамата на живота му – Антигона.

Ето и какво тъкмо се е случило:

По думите на Димитър Желязков-Очите в петък преди обед той провел обичайна си силова подготовка в устроения за това в имението му фитнес салон, след което решил да обядва. Изрично акцентира, че приема хормон на растежа – в най-чистата му форма и умерена доза. Не приема никакви анаболи, а единствено обичайните аминокиселини и L-карнитин, които ни сподели в кутиите им.

Малко откакто хапнал за обяд, ненадейно усетил, че нещо става със сърцето му и по табиет, след тежкото преболедуване от коронавирус 19, решил да си ревизира сатурацията и пулса.

" Видях 230 и се тормозих. Реших да измеря пулса и с различен уред, който сподели 190-200. Антигона ми даде конкор за сърцето, тъй като кръвното ми беше 150/100. Не ми стана по-добре. Затова повиках Спешна помощ вкъщи, спазвах  разпоредбите да не се отбивам, тъй като съм под електронно наблюдение. Когато пристигнаха. незабавните медици ми сложиха инжекция диазепам – два кубика. Приех и фурантрил – за бързо обособяване на течности. Пулсът обаче стартира да играе. Падаше от 230 до 50 и назад.

Сам възпламених " Порше Панамерата " си и отидох до Спешния център в Несебър. Преценката на лекарите беше, че е най-добре да бъда настанен в кардиологичната болница " Сърце и мозък “ в Бургас, защото сърцето ми е излязло отвън темп. Никога до момента не съм бил в такова положение. Когато ме одобриха, включиха към тялото ми венозно хепарин и гонадотропин. Осведомиха ме, че кръвта ми е задоволително мощна след направените проучвания, органите ми работят добре и положението ми е така наречен “мъждене на сърцето “.

Казаха, че до 5-6 часа с тези индикатори сърцето ще се върне в темп и ще се възстановява, само че това положение се резервира близо 14 часа, което в действителност ненапълно ме тормози, но и не се влошавах. Изведнъж сърцето ми влезе в темп и ми оповестиха, че до час-два мога да се прибера у дома. Това стана в събота наобед.

Не одобрявам никакви медикаменти с изключение на обичайния аспирин протект, който вземам след изписването ми от ВМА, където ме лекуваха от коронавирус, до момента в който към момента бях в ареста. Може би аз бях единственият човек, който спазваше зад решетките всички противоепидемични ограничения и ходех на всички места с маска. За жал, тъкмо аз и Николай Банев, с който бяхме в една килия, се разболяхме първи. След лекуването ми във ВМА кръвното ми налягане в действителност беше несигурно, само че последователно се възстановява. Това бяха следствията от ковид. Смятам още на следващия ден да се върна към нормалните си спортни занятия “, сподели Желязков, който пред екипа на " Флагман " изпуши цяла хаванска пура.

Опроверга и плъзналите клюки, че е бил на ММА боевете в Свети Влас преди месец. " Вижте къде е електронното устройство в дома ми, то регистрира всеки метър, който мога да си разреша да извървя в неговия радиус. Не мога да си разреша да нарушавам закона “, съобщи Желязков – в положително въодушевление, милвайки обичаното си бяло куче алабай.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР