„Наистина имаше лобистки интерес в полза на една група, която

...
„Наистина имаше лобистки интерес в полза на една група, която
Коментари Харесай

Станислав Анастасов от ДПС: Зад мораториума има лобистки интереси

„ Наистина имаше лобистки интерес в интерес на една група, която ще направи още едни 250 млн. лева за времето на мораториума “.

По думите му облагата ще е за притежателите на ВЕИ паркове.

Това сподели в изявление за предаването „ Лице в лице “ депутатът от Движение за права и свободи Станислав Анастасов във връзка признатия от болшинството в Народното събрание мораториум върху контролираните цени на тока, парното и водата. Движение за права и свободи не поддържа мораториума.

Анастасов разяснява, че по принцип мораториумите са неприятен инструмент, които би трябвало да се употребява в краен случай.

По думите му решението не взима поради хората по дребни обитаеми места, които се топлят на дърва и пелети, които също са скъпи тази зима.

„ Европейска комисия още октомври даде един инструментариум от 40 страници. Ние не използвахме нито един от тези принадлежности. Можеше Данък добавена стойност да се понижи не с 11%, колкото ще е повишаването, а дори с 15%. Можеше и да е съвсем с нулева ставка, тъй че да поевтинее ел. силата “, сподели депутатът от Движение за права и свободи.

Гледайте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР