Находката е открита на борда на конфискувана руска яхтаАмериканските власти

...
Находката е открита на борда на конфискувана руска яхтаАмериканските власти
Коментари Харесай

Откриха едно от седемте липсващи яйца Фаберже

Находката е открита на борда на иззета съветска яхта

Американските управляващи конфискуваха първокласна яхта, благосъстоятелност на съветски олигарх, а при претърсването на големия транспортен съд, струващ 300 милиона $, откриха яйце на Фаберже, заяви “Гардиън”, представен от

За това приказва юрист Лиза Монако на форума Aspen Securities, където разиска глобите против Русия поради войната, която води в Украйна.

Конфискуването на яхтата е част от тези наказания, само че намирането на яйцето е изцяло ненадейно. Това е предмет на изкуството, принадлежащ към серия украсени със скъпоценни камъни великденски яйца, основани сред 1885 и 1917 година

Експерти считат, че са направени 69 яйца, от които 55 за съветските императори Александър III и Николай II. Днес е известно, че са оживели 57 творби, а 44 са част от кралската сбирка.

Яхтата, на която е открито яйцето, е плавала от Фиджи и сега е ситуирана в Сан Диего, а името ѝ е “Амадея”.

Отне известно време на Фиджи да съобщи яхтата на американците. Делото стигна до съда, защото се счита, че Едуард Кудайнатов, съветски търговец на нефт, който твърди, че има петрола, в действителност работи като прокурист на Сюлейман Керимов, олигарх, търгуващ със злато, който е в листата за уличени.

Капитанът на кораба сподели пред съд във Фиджи, че корабът би трябвало да поддържа прецизни равнища на температура и мокрота, с цел да резервира скъпите творби на изкуството на кораба, както и скъпоценни килими, дървени и кожени произведения, както и мраморни и позлатени железни повърхности.

Що се отнася до яйцето, към момента се чака удостоверение дали е автентично и към момента няма оповестени негови фотоси. Ако обаче е оригинал, цената му е десетки милиони щатски долари.

Експертът Тони Фабер сподели пред CNN, че не има вяра, че яйцето е същинско, добавяйки, че всичко към тези творби на Фаберже е обгърнато в тайнственост.

„ Седем яйца липсват и не са били там от експлоадирането на Октомврийската гражданска война през 1917 година “, сподели той.

Случва се обаче яйцата да се появят внезапно. Така през 2014 година едно такова 18-каратово златно яйце трябваше да бъде претопено против 14 000 $, само че процедурата беше спряна в последния миг, защото се оказа, че е оригинал.

Тогава яйцето беше продадено за 33 милиона $.

За финален път яйце на Фаберже беше продадено на търг през 2007 година, когато Christie’s продаде предмета за 18,5 милиона $.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР