Награждаваната козметичка Ваня Габерова от България е сред петимата, обвинени

...
Награждаваната козметичка Ваня Габерова от България е сред петимата, обвинени
Коментари Харесай

Българската козметичка Ваня Габерова се оказа руски агент на Острова

Награждаваната козметичка Ваня Габерова от България е измежду петимата, упрекнати във Англия в шпионаж в интерес на Русия, написа dailymail.

Не 3-ма, а петима са българите, на които са повдигнати обвинявания за шпионаж в интерес на Русия, стана ясно през вчерашния ден. Първоначално бе обявено за арест на трима още през февруари, на които тогава са били повдигнати обвинявания за подправени документи за идентичност. Ваня и Иван Стоянов са огласените нови две имена. Козметичката е втората жена в групата.

29-годишната Габерова е началник на английска компания и живее в Актън. Тя е експерт по удължение на мигли, а също така е и упълномощен обучител по миглопластика.

За нея се твърди, че за работата си е спечелила доста награди в Обединеното кралство, България, само че и в Русия. Работила е и в Съединените щати, съобщи " 24 часа ".

Тя е измежду петимата нашенци, на които ще бъдат повдигнати обвинявания в Обединеното кралство за " скрит план за събиране на информация, предопределена да бъде директно или непряко потребна на врага за накърняване на сигурността и ползите на страната " в интервала от 30 август 2020 година до 8 февруари 2023 година

Петимата обвинени ще се явят пред Уестминстърския магистратски съд на 26 септември.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР