Наградите Грами за 2023 г. ще включват нови отличия, включително

...
Наградите Грами за 2023 г. ще включват нови отличия, включително
Коментари Харесай

Наградите „Грами“ добавят нови категории

Наградите " Грами " за 2023 година ще включват нови оценки, в това число за най-хубав саундтрак към видеоигра и създател на ария на годината, оповестиха от Академията за звукозапис.

В най-значителната смяна за годината премията " Автор на ария на годината " няма да бъде отворена за реализатори или продуценти, а ще се концентрира върху работещите създатели на песни, които постоянно не получават задоволително самопризнание за своя принос и от години лобират за сходна смяна в влиятелните музикални награди.

Изпълнителите ще могат да показват творбите си и в категориите за най-хубаво различно музикално осъществяване, най-хубаво американско осъществяване и най-хубав албум с художествена лирика - област, която към този момент ще бъде отделена от постоянно ексцентричната категория за аудиокниги.

Звукозаписната академия ще връчва и специфична премия за заслуги , определена от особено основана комисия, за най-хубава ария за обществена смяна, която има за цел да отличи песни, които " съдържат лирично наличие, засягащо настоящ обществен проблем и насърчаващо разбирането, построяването на мира и съпричастността ".

Промените следват няколко години на преправяне на категориите на " Грами ", като Академията се пробва да потуши рецензиите, че изборът на награди не е изчерпателен и не отразява развиването на музикалната промишленост.

" Толкова сме разчувствани да почетем тези разнородни общности от музикални създатели посредством новоучредените награди и ремонти и да продължим да култивираме среда, която въодушевява смяна, прогрес и съдействие ", споделя в изказване Харви Мейсън младши, основен изпълнителен шеф на академията.

През 2020 година основаната в Лос Анджелис институция направи редица промени в имената на категориите , в това число промени противоречивата " urban contemporary " на " progressive R&B ".

Този ход пристигна на фона на възходящата угриженост в музикалната промишленост , че " urban " е прекомерно общо, с цел да обхване жанрове като хип-хоп и R&B, които стартира да разказва, и омаловажава нововъведенията на чернокожите музиканти.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР