Наградиха Тихомир Веселинов, Георги Иванов и Милен Милев от местното

...
Наградиха Тихомир Веселинов, Георги Иванов и Милен Милев от местното
Коментари Харесай

Валентин Радев: Бъдещето е в развитието на доброволчеството

Наградиха Тихомир Веселинов, Георги Иванов и Милен Милев от локалното непринудено формирование в с. Овча могила за проявена смелост в съответна обстановка, застрашаваща живота и здравето на хората, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Страната ни не бе подмината от тежки рецесии вследствие на измененията в климата, които провокираха загуба на човешки живот и съществени вреди. Сполетяха ни наводнения, стихии, мощни ветрове, снегонавявания, претърпяхме вреди за десетки милиони, заяви директорът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на населението“ основен комисар Николай Николов на гала в Министерство на вътрешните работи.

Правителството реагира на обстановката и преди няколко години бяха признати законодателни промени и Стратегия за развиване на доброволчеството в България. Със закон бе обезпечена опцията неправителствените организации и жители да се сдружават в доброволчески организации за отбрана на популацията от пожари и бедствия. Резултат от този развой са 3000 добре подготвени доброволци, подготвени във всеки миг да окажат помощ на хора в неволя, минали през образователните центрове на пожарната и получили съответната подготовка, напомни Николов.

„ Дължим това на ентусиазма на чиновниците от Групово дело „ Пожарна безопарсност и отбрана на налесението “, поддръжката на Националната асоциация на кметовете на общините в България и на самите кметове. През идната година ни следва да подкрепим напъните на още 22 кметове на общини с население под 20 хиляди души да основат доброволни отряди, с цел да можем в края на идната година да се похвалим, че почти 3500 доброволци са обединени в 250 структури към общините.

Доброволчеството е осъзнато решение да дариш безплатно личния си труд, с цел да окажеш помощ със познания и старания на човек в неволя. Благодарение на вас тримата, 30 души не престават да се радват на живота. Благодаря за това, което вършиме. Бъдете образец за другите, пожела основен комисар Николов.

Благодарим на тримата мъже, които са образец за доброволчеството и демонстрират на процедура грижа за другите. Това е бъдещето. Постепенно изпълняваме Националната тактика за развиване на доброволчеството и виждаме резултата – трима души избавят 30 в сериозна обстановка. Благодаря им, както и на кмета за инициативността за обезпечаване на оборудването им. Няма политика, обединения и цветове при спасяването на човешки живот,важно е да поощрим възприятието на съпричастност на хората, които сами се квалифицират, с цел да оказват помощ на свои съграждани и първи да реагират при нужда. Благодарим ви всички, съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев на тържеството по награждаването, което се организира в Министерство на вътрешните работи в наличието на пожарникари, чиновници на министерството, кметовете на Свищов и с. Овча могила Генчо Генчев и Нели Великова, ръководителят на Националната асоциация на доброволците в България Иван Видоловски.

Тихомир Веселинов, Георги Иванов и Милен Милев от локалното непринудено формирование в с. Овча могила са наградените за проявена смелост в съответна обстановка, застрашаваща живота и здравето на хората.

На 20-и декември към 14.40 часа е получено известие за пожар в здравната работа на село Овча могила. На място първи идват доброволците Тихомир Веселинов, Георги Иванов и Милен Милев. До идване на професионалните пожарни екипи, те подхващат дейности за ограничение на разпространяването на огъня и реализират извеждането на безвредно разстояние на 30 индивида с разнообразни здравословни проблеми.

Продължават напъните на държавното управление за осъществяване на задачите, заложени в Стратегията за развиване на доброволните формирования в България, показват от Министерство на вътрешните работи.

До този миг са построени съвсем 220 доброволни формирования, в които вземат участие към 3000 д.

В центровете за образование на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ доброволците са минали разнообразни курсове – за дейности при пожарогасене, за оказване на първа и долекарска помощ, за осъществяване на височинно избавяне и други Доброволните формирования са една от главните елементи на Единната избавителна система.

Според анализите, за страната ни са нужни близо 5000 подготвени доброволци. Търсят се още 2000 смели мъже и дами, със мощно развито гражданско съзнание. Развитото гражданско общество и дейната локална власт имат водеща роля при основаването и развиването на доброволните формирования. Държавата, в лицето на Министерството на вътрешните работи, има координираща функционалност.
 Снимки: Министерство на вътрешните работи  p1000684  p1000707  p1000702  p1000696  p1000691  p1000688  p1000670  p1000660  p1000659
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР