Наградата Лекар на годината 2019 бе връчена тази вечер на

...
Наградата Лекар на годината 2019 бе връчена тази вечер на
Коментари Харесай

Проф. Пламен Панайотов е носител на наградата Лекар на годината 2019

Наградата " Лекар на годината 2019 " бе връчена довечера на проф. Пламен Георгиев Панайотов. Това оповестиха от Българския лекарски съюз /БЛС/.

Проф. Панайотов е шеф на Клиниката по кардиохирургия в Университетската болница " Св. Марина " във Варна, учител в Медицински университет " Проф. доктор Параскев Стоянов " - Варна.

" Особено разчувствуван съм, тъй като не го чаках ", бяха думите на проф. Панайотов. Той благодари на хората, които са му дали опция да се развива, както и на своя екип. " Защото без екип човек е нищо ", добави той

Медици бяха отличени и в категориите " Принос за развиване и използване на новаторска медицина и неповторими техники " ; " Дългогодишна активност в региона на медицината и деен принос в развиването на специалност; " Принос за развиване и одобряване престижа на съсловната организация " ; " Ти си нашето бъдеще ".

Тази година една от премиите е отдадена на самодейността " Добрата дума лекува ", която е част от националната акция против насилието над медици #ПребориГнева. Носителят на оценката е доктор Здравко Пенков от Сливен. В централата на съсловната организация бяха изпратени стотици благодарствени писма, съпроводени със фотоси. Най-много " положителни думи " бяха получени за доктор Пенков.

Другите две специфични награди бяха връчени на доктор Елиас Хаддад, който оперира под светлината на фенер и доктор Илиян Траянов, който дружно с сътрудниците си от МБАЛ- Пазарджик, избави родилка с амниотична емболия и ДИК синдром.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР