Нагорещената обстановка в пленарната зала при дебата по отпадането на

...
Нагорещената обстановка в пленарната зала при дебата по отпадането на
Коментари Харесай

Споровете по отпадането на дерогацията отложиха вота на недоверие

Нагорещената конюнктура в пленарната зала при дебата по отпадането на дерогацията за съветски газ докара от отлагането на към този момент планувания за 13,55 ч. избор на съмнение против кабинета.

Предложение вотът да пристигна след края на дебата по дерогацията направи депутатът от ГЕРБ Александър Ненков. Той изиска и удължение на работния ден на депутатите - до привършване на двете точки. Това обаче бе посрещнато с реакция от Петър Петров от " Възраждане ", който подсети, че точката с вота е " закована " в програмата на депутатите. Той предложи дебатът да бъде замразен за гласуването на вота, а по-късно да се продължи до приключването на дневния ред.

Председателстващият съвещанието Росен Желязков обаче уточни, че съгласно закона вотът би трябвало да се гледа " не по рано от 24 часа след привършване на дебатите ". Така с гласоподаване депутатите отложиха гласуването по възможното събаряне на кабинета - до края на разногласията и решаването на въпроса с дерогацията за съветски нефт.

По предложение на Хамид Хамид гласуването, възможното прегласуване и изявленията по-късно ще се предават онлайн по Българска национална телевизия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР