Нагло нападение над полицейски екип в Кан шокира Франция. То

...
Нагло нападение над полицейски екип в Кан шокира Франция. То
Коментари Харесай

Нападение срещу полицаи в Кан потресе Франция

Нагло нахлуване над полицейски екип в Кан шокира Франция. То е било осъществено рано тази заран пред полицейския сектор в южния френски град Кан. Нападателят е алжирски жител. Около 6,30 ч. той ненадейно отворил вратата на полицейски автомобил с намиращи се вътре четирима служители на реда и намушкал няколко пъти с нож в региона на гърдите един от тях. След това заобиколил автомобила и се опитал да нападна и сътрудника му на кормилото. Друг служител на реда ранил тежко нападателя с два изстрела. Животът на алжиреца, откаран в болница, е в заплаха.

По време на нападението мъжът загатнал името пророка Мохамед. Националната антитерористична прокуратура обаче към този момент не е сезирана за офанзивата.

Нападателят не е бил вписан в нито един от френските регистри на радикализирани хора, съобщи министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен, който дойде на мястото на нападението. Той добави, че става дума за мъж на възраст сред 35-40 години, който имал работа във Франция и чието престояване на френска територия било изцяло постоянно. Нападателят бил с алжирски паспорт и позволение за престояване в Италия. Кандидатствал е за приемане на позволение за престояване във Франция. Не е известно да е имал противообществени прояви, предава Българска телеграфна агенция.

Алжирецът дошъл в Европа през 2009 година или 2010 година, а във Франция пристигнал от Италия през 2016 година Живеел в Кан, показва полицейски източник. Нападението стана на към 500 метра от фестивалния замък, където годишно се организира интернационалният кинофестивал в Кан. Веднага след офанзивата френски политици направиха изказвания. Някои от тях даже заговориха за терористична офанзива, като да вземем за пример депутатът от Кан от партия Републиканците Ерик.

Сиоти, който е претендент за формалната номинация на десницата за президентските избори следващата година. Лидерката на крайнодясната партия Национален фронт Марин льо Пен не загатна за терористичен офанзива, само че съобщи, че не се прави нужното, с цел да се предотвратят сходни набези.

От началото на президентския мандат на Еманюел Макрон през 2017 година Франция е наранена от 17 ислямистки офанзиви. Последната датира от 23 април тази година, когато в комисариата на Рамбуйе, в покрайнините на Париж, тунизийски жител намушка смъртоносно чиновничка на френското вътрешно министерство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР