Нагласи за силен туристически сезон сред българския бизнес. Очаква се

...
Нагласи за силен туристически сезон сред българския бизнес. Очаква се
Коментари Харесай

Колко поскъпнаха офертите за празниците и колко сме склонни да похарчим?


Нагласи за мощен туристически сезон измежду българския бизнес. Очаква се в идващите месеци над 1 милион и 200 хиляди чужденци да посетят зимните ни курорти.

Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria шефът на Центъра за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Кувертите за идните празници към този момент са съвсем разпродадени, регистрират от туристическия отрасъл. За 8 декември местата са съвсем на изчерпване. Обикновено студентите търсят вили, където могат да се съберат повече хора и да си поделят сумата за наема. Това е и най- икономичният вид за празника. В хотелите цената на куверта доближава до 100-110 лв. на вечер.

Честа процедура е вместо да търсят нови места хората, да се доверят на към този момент посещавани хотели и места за настаняване, които към този момент са посещавали и са останали удовлетворени, разяснява още Драганов.

Този сезон у нас се чака да дойдат към 30 хиляди туристи от Англия. Това е огромен пробив, съгласно Драганов, тъй като през последните две години е имало отлив от този пазар. Интерес към зимните ни курорти имат и туристи от Израел, Турция и Румъния.

Във връзка с организацията по настаняването на украински бежанци у нас, Драганов разяснява, че в доста от местата в държавните бази няма отоплителни тела и естествени условия. Според него Държавната организация за бежанците не действа вярно.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР