Нагарчащият трансатлантически разрив приключи, заяви първият дипломат на ЕС ,

...
Нагарчащият трансатлантически разрив приключи, заяви първият дипломат на ЕС ,
Коментари Харесай

Борел обяви край на трансатлантическия разрив между Франция и САЩ заради подводниците

Нагарчащият трансатлантически раздор завърши, съобщи първият посланик на Европейски Съюз, който е на посещаване във Вашингтон. Изявлението му пристигна месец, откакто Франция бе ядосана от Съединени американски щати и Австралия поради отхвърли на Канбера от към този момент подписана договорка за френски подводници, които ще бъдат сменени с американски, съобщи БГНЕС.

„ Няма да бъдем мазохисти и да акцентираме за следващ път в личните си проблеми “. „ Това беше случай, някакво неразбирателство, липса на връзка “, сподели той пред кореспонденти. " Това е, всичко свърши. Нека да продължим напред. "
 Борел: Европейският съюз рискува да се трансформира от индивид в обект на световната политика Борел: Европейският съюз рискува да се трансформира от индивид в обект на световната политика
Европейският съюз рискува да загуби способността си да бъде пълновръстен състезател на международната сцена, трансформирайки се в обект на политиката...

Миналия месец Франция упрекна Съединени американски щати в машинация, а Австралия в удар в гърба, откакто Канбера анулира контракт за милиарди долари за френски дизелови подводници в интерес на американски подводници с нуклеарни реактори В знак на митинг Париж краткотрайно върна посланиците си от двете страни.

Напрежението стартира да понижава, откакто американският президент Джо Байдън беседва по телефона с френския си сътрудник Еманюел Макрон и съобщи, че Вашингтон би могъл да поддържа връзка по-добре със своя исторически съдружник. По това време Борел изрази взаимност с Франция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР