Наесен България би могла да бъде част от Шенген, каза

...
Наесен България би могла да бъде част от Шенген, каза
Коментари Харесай

Външният министър: Наесен България би могла да е част от Шенген

" Наесен България би могла да бъде част от Шенген ", сподели пред Българска телеграфна агенция министърът на външните работи Николай Милков.
Прочетете още
По думите на ръководителя на дипломатическата ни централа, с цел да се случи това, Народното събрание би трябвало да одобри в период два закона - този за отчетност на основния прокурор и закона за промяната на органа за битка с корупцията.

“Това е нужното изискване сега България да стане член на пространството без граници. Ако го извърши, ще бъде призната дружно с Румъния ”, акцентира посланик номер едно на страната ни.

Външният министър обаче побърза да добави, че в случай че още веднъж закъснеем, съществува действителен риск да бъдем разграничени от Румъния.

" Моят зов постоянно е бил тези закони да бъдат признати, тъй като в действителност това е нужното изискване сега България да стане член на Шенгенското пространство. Ако това стане, ще бъде дружно с Румъния. Ако обаче ние осъществяваме някакво ново забавяне и още веднъж двата фундаментално нужни закона не бъдат признати, то тогава съществува риск и никой не би могъл да упрекне нито Румъния, нито Европейската комисия, в случай че те действат по разнообразни способи за Румъния и България. Това зависи от нас в този миг ", сподели още той.

Разделянето значи по-бавно приемане на Бълагария в зоната за свободно пътешестване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР