Наемниците от армията Вагнер са се върнали на фронта в

...
Наемниците от армията Вагнер са се върнали на фронта в
Коментари Харесай

CNN: „Вагнер“ отново е на фронта в Украйна, с други командири

Наемниците от армията " Вагнер " са се върнали на фронта в Бахмут. Затова украинските сили непрекъснато порменят тактиката, оповестява CNN с позоваване на украински военни, които водят война в този регион.

" Да, " Вагнер " също са тук ", споделя оператор на дрон с позивна " Грув ". По думите му, те " бързо са сменили командирите си и са се върнали тук ".

За Украйна огромна роля в сраженията играят безпилотните апарати – те нанасят удари против окупаторите даже в нощните часове. Украинските сухопътни войски са снабдени със западна техника за нощно виждане и имат превъзходство в нощните боеве.

" Безпилотните апарати виждат през нощта както денем. Виждаме пехотата, удряме по техниката, оръдията, по всичко, което би трябвало да унищожим. " –посочва " Грув ".

Междувременно началникът на преслужбата на Източната формация на украинската войска Иля Евлаш съобщи, че част от членовете на „ Вагнер “ подписват контракти с съветското военно министерство и се връщат в Беларус, с цел да демонтират лагерите си. По негови данни, там е имало към 8000 души от „ Вагнер “. Част от тях са отпътували за Африка, а друга част се връща на източния фронт в Украйна.

Според Евлаш обаче те към този момент не съставляват такава опасност, каквато бяха до момента в който отпред на „ Вагнер “ стоеше Евгений Пригожин.

Информацията за връщането на членове на „ Вагнер “ на фронта беше доказана от Главното ръководство на разузнавмането към Министерството на защитата на Украйна.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР