Наемническата групировкаВагнерзавършвапредаването на оръжия наредовните въоръжени сили наРусия, съобщи Министерството

...
Наемническата групировкаВагнерзавършвапредаването на оръжия наредовните въоръжени сили наРусия, съобщи Министерството
Коментари Харесай

Ройтерс: „Вагнер“ предаде оръжието си на редовната руска армия

Наемническата формация " Вагнер " завършвапредаването на оръжия наредовните въоръжени сили наРусия, заяви Министерството на защитата в Москва, повече от две седмици откакто групата провежда къс въоръжен протест.

Това предаване на оръжия е най-конкретният знак до момента, че Вагнер - чиито бойци са водили някои от най-ожесточените и кървави борби по време на войната на Русия в Украйна - се отдръпва от бойни интервенции там, съобщи Дарик с позоваване на Ройтерс.

Припомняме, че по време на протеста от 23-24 юни наемниците поеха контрола над южния съветски град Ростов на Дон и смъкнаха неустановен брой военни хеликоптери, убивайки водачите им, до момента в който напредваха към Москва.

От Ройтерс означават, чебунтът се възприема като най-сериозното предизвикателство за Путин,откакто той пое Русия. Докато протестът беше в ход, Путин го разказа като " нож в гърба " и акт на изменничество, който рискува да потопи страната в революция.

Кремъл сподели, че с цел да избегне кръвопролития, Пригожин ще замине за Беларус и наказателното дело против него ще бъде прекъснато.

От Москва оповестиха през тази седмица, че Путин се е срещнал с Пригожинза към три часа на 29 юни, пет дни след протеста. Данните от следенето на полетите демонстрират, че аероплан, обвързван с Пригожин, е напуснал Москва и се е насочил към Беларус във вторник вечерта, само че не е ясно дали той е бил на борда. Несигурността заобикаля и бъдещето на по-голямата бизнес империя на Пригожин в Русия и обширните интервенции на Вагнер в елементи от Близкия изток и Африка, в това число Сирия, Мали и Централноафриканската република.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР