Наемническата група Вагнер заяви, че е прекратила кампанията си за

...
Наемническата група Вагнер заяви, че е прекратила кампанията си за
Коментари Харесай

„Вагнер“ спира да набира затворници за войната в Украйна

Наемническата група " Вагнер " съобщи, че е прекратила акцията си за набиране на членове от пандизите в Русия, която имаше за цел да поддържа силите на Москва, воюващи в Украйна.

" Набирането на пандизчии в частната наемническа група " Вагнер е изцяло прекъснато ", съобщи нейният създател Евгений Пригожин в изказване, публикувано от пресслужбата му.

В средата на 2022 година се появиха известия, че обвързваният с Кремъл предприемач набира пандизчии да се бият, като им дава обещание прошка при завръщането им в Русия, в случай че оцелеят. В изказването си Пригожин добави, че всички " отговорности " към работещите за групата се извършват.

Силите на " Вагнер " настояват, че са управлявали нападението против източния украински град Соледар, където се добива сол и който падна под съветски надзор през януари. Те играят основна роля и в офанзивата за прилежащия Бахмут, който от месеци е сцена на тежки боеве. Частните бойни сили на няколко пъти означиха победи на бойното поле, изпреварвайки съветската войска.

Основана през 2014 година, " Вагнер " е забъркана в спорове в Африка, Латинска Америка и Близкия изток. Тя придобива популярност, откакто на 24 февруари 2022 година президентът Владимир Путин изпраща войски в Украйна.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР