Наемен убиец застрелва бившия министър-председател на България Андрей Луканов в

...
Наемен убиец застрелва бившия министър-председател на България Андрей Луканов в
Коментари Харесай

На този ден: Застрелват Андрей Луканов

Наемен палач прострелва някогашния министър-председател на България Андрей Луканов в София. В деня на убийството преди 23 години някогашният министър председател излиза от вкъщи си и се насочва към персоналния си автомобил, който е паркиран на към 15 метра от входа. В колата го чака водачът му. Луканов влиза в колата, само че се сеща, че не запомнил нещо, и излиза. Приближава се до домофонната уредба и се пробва да се свърже със брачната половинка си.

През това време стрелецът го пронизва с 4 патрона от разстояние 1,5 метра. Куршум попада в региона на дясното му слепоочие, а другите 3 - в гърба. Оръжието, с което са създадени изстрелите, е револвер „ Макаров “.

В деня на покушението на същото място са открити захвърлени облеклата на килъра. Предполага се, че той се е маскирал като друмник. Пистолетът, с който се счита, че е било осъществено убийството, е открит 40 дни по-късно зад нагревател на площадката сред етажите в жилищен блок.

За убийството са арестувани и наказани Александър Русов, Алексей Кичатов, Георги Георгиев, Ангел Василев и Юрий Ленев. Присъдите им по-късно са анулирани, а убийството остава неразкрито.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР