Наемателят на къмпинг Каваците“ Георги Дамянов е получил призовка като

...
Наемателят на къмпинг Каваците“ Георги Дамянов е получил призовка като
Коментари Харесай

Свидетели потвърдиха: Баневи дадоха пари на поръчкова прокурорка в Бургас!

Наемателят на къмпинг „ Каваците “ Георги Дамянов е получил призовка като обвинен за безчинство. Делото се следи от Венета Стефанова-Иванова от Окръжната прокуратура в Бургас, а следствието се води от младши следователя Филип Георгиев.

На Георги Дамянов към този момент е връчена призовка да се яви на разпит и ще дава пояснения като обвинен, макар че още преди две години компанията му „ Джи енд Джи “ поема „ Каваците “, откакто подписва контракт с сдружението на Баневи „ Хелио-турс-С “. Договорът е подписан през май 2016 година и е вписан в Търговския указател. Въпреки това прокурор Венета Стефанова-Иванова в този момент е решила, че той се е самонастанил в „ Каваците “.

Николай и Евгения Баневи от месеци са в ареста с тежки обвинявания за стопански закононарушения

и съдът на няколко пъти отхвърли да ги пусне на независимост. Явно обаче има и магистрати, които бранят ползите им. Такъв се оказва казусът с „ Каваците “. Ако Венета Стефанова-Иванова беше погледнала договорите, в случай че беше разследвала какво се е случило в къмпинга през миналите две години, призовка трябваше да получи Евгения Банева. През 2017 година тя прекъсна електричеството в „ Каваците “. Тогава остави без ток 500 души, които трябваше да търпят капризите й повече от 12 часа. Въпреки това нейно безчинство, тя нито е разследвана, нито е упрекната. В същото време, откогато е подписан договорът на „ Джи енд Джи “ с „ Хелио-турс-С “ сметките за ток, вода и всички други битови разноски на „ Каваците “ се заплащат от наемателя Георги Дамянов. Ако той се е самонастанил, както го упреква в този момент бургаската прокурорка, за какво е трябвало да поема разноските на къмпинга?

Николай и Евгения Баневи владеят от години " Каваците ",

само че освен че не са създали нито ремонт, нито усъвършенстване в него. Нещо повече, те са се изпокарали и са в непрекъснати кавги със съседите си край брега. Николай Банев ползва красивия къмпинг по схемата, по която приватизира и огромните фабрики като „ Полимери ” в Девня и „ Елма ” в Троян. Той не заплати и стотинка за тях. През 2000 година, с помощта на връзките си по върховете на Българска социалистическа партия и някогашната Държавна сигурност, Банев се снабди с именитите къмпинги „ Златна рибка “, „ Каваците “, „ Градина “, „ Веселие “, „ Черноморец “. Фирмата му „ Приват екскурзиант “ приватизира 40% от държавната „ Хелио-турс-С “, като ангажимента е да заплати за тях 700 хиляди $. Нищо сходно обаче не се случва. Бившият комсомолец дава единствено 10% от парите, само че посредством други свои компании съумява да закове и останалите акции и да прилапа изцяло „ Хелио-турс-С “. Плаща ги с компенсаторки, т.е. взема най-емблематичните къмпинги по морето за жълти стотинки.

В един миг обаче Агенцията по приватизация, когато отпред е сегашният стопански министър Емил Караниколов, желае от Банев да внесе парите, които той дължи за „ Хелио-турс-С “. Банев е гневен, даже по най-оперетен метод желае оставката на Караниколов, само че в това време правосъдните реализатори стартират да разпродават къмпингите. Първо са продадени 63 дка от „ Градина “, като за тях към този момент се вземат 1,7 млн. лв.. След това идва ред и на другите апетитни летовища. Сега Баневи са се впили в „ Каваците “ и очевидно не жалят средства, с цел да ги опазят. Самата Евгения Банева преди години се хвалеше, че е дала милиони за корупция в правосъдната система.

Докато заплащат рушвети, Баневи се оказва, че имат големи отговорности и поради „ Каваците “  

неизпълнени приватизационни отговорности, а също и неплатени налози и осигуровки. Затова преди години правосъден реализатор беше оповестил за продажба и част от този къмпинг. В прокуратурата в Бургас обаче не търсят Баневи, а връчват обвиняване на наемателя Георги Дамянов за безчинство, макар че той е единственият собственик на къмпинга, който постоянно заплаща сметките и извършва контракта си с „ Хелио-турс-С “.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР